Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Search Forums
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Showing results 1 to 10 of 10
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: jmbinette
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-17-2019, 10:08 PM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

Yes correct, I hold 2 buttons and I have like 3 seconds to set a default temperature
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-17-2019, 06:47 AM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

Only setting I found is pressing the 2 buttons at the same time and I can set the default power-on temp. And it gets remembered by the EEPROM.

As for the replacement firmware ... I would consider...
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 09:21 PM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

I tried every input pin with a jumper (both high and low) without any success of finding "the hidden input"

Seems like the device was not programmed with a standby mode but the manual says clearly...
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 04:26 PM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

For the record, here is another PCB to add to the "clones database" ! lol

I re-tested everything and pin 18 on the IC is really switching from 5V to 0V(Wand on the holder)
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 11:50 AM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

I received a second unit from amazon with the same behavior... weird !

And yes the cpu pin is changing between 0V and 5V.
Anything would prevent the cpu from triggering the input?
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 11:32 AM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

The standby function isn't working, but that doesn't , mean the Triac is shorted.
It heats properly to whatever temperature I set and then maintains it.
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 09:27 AM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

Actually it matches this schematic (resistor and cap ID are different but circuit is the same.
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 05:30 AM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-16-2019, 05:13 AM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

I originally thought about it but it controls according to temp setpoint. This part seems to work.
Forum: Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews 08-15-2019, 10:19 PM
Replies: 50
Views: 30,104
Posted By jmbinette
Re: [FAQ] Atten 858d problem S-E (or 5-E) or stuck in 498'C.

Hi to all,

I have a Sigma R700 (858D clone) and would like to repair it.

PCB is marked SBK858D 2017.01.03

The heater is always ON no matter it is on the holder or not. I troubleshooted the...
Showing results 1 to 10 of 10

 
Forum Jump


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 11:14 AM.
Did you find this forum helpful?