Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Search Forums
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Showing results 1 to 25 of 500
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: Dgtech
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 07-24-2018, 01:54 PM
Replies: 11
Views: 688
Posted By Dgtech
Re: LG 47LB6100-UG Flashing on & off

Was it somewhat easy to get to the LED strip? I'm set up to do any job like that but if it's too time consuming, then its not worth the cost for me. Here is the CL post.
...
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 07-24-2018, 01:23 PM
Replies: 11
Views: 688
Posted By Dgtech
Re: LG 47LB6100-UG Flashing on & off

Did you ever fix this problem somehow or just ditched it?
Theres one available on my local CL.
Forum: General Computer & Tech Discussion 04-16-2018, 07:49 PM
Replies: 21
Views: 2,574
Posted By Dgtech
Re: My basic project - needs simplified - Digital TTL circuit maybe

That 74ls174 looks promising. The 74ls175 may work too as seen on the same datasheet.

This year marks 20 years since I've done my digital project in tech school so... my logic is rusty.
Forum: General Computer & Tech Discussion 04-16-2018, 08:45 AM
Replies: 21
Views: 2,574
Posted By Dgtech
My basic project - needs simplified - Digital TTL circuit maybe

OK... this simple circuit idea is kinda like the show Jeopardy.
In this case:

There will be six contestants

One button per contestant - single pole single throw

Each contestant's button...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-25-2017, 03:02 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

After I pulled this out of the board to diode check it. I saw the leg was tucked over the other one. Once installed CORRECTLY. 15VDC on TP2.

Put everything back together and hooked up the output...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-25-2017, 01:51 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

zero volts on base of Q18.
-6.6 volts on anode of CR19

That R88 measures good out of circuit and point to point ohms out to its connections. 29 volts on one side. zero on the other. its not...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-25-2017, 01:47 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

I actually got an Idea. I'm just wondering if this would work. What if I simply bypass all this crap by eliminating this section of the power supply by implementing two 15 volt regulator IC's?
...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-25-2017, 01:31 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

Well, I removed both jumpers. I had to test a theory of that a friend had suggested that something downstream may have been loading down the circuit somehow.

With jumpers removed

TP3 shows...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-25-2017, 12:48 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

I did check that R88, all is well there (resistively).

Ok, do we agree that if I lifted the jumper at TP2 and TP3, thus, in my mind, disconnecting the load from the power supply, I should have...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-21-2017, 09:00 AM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

ok. I replaced Q18 and Q19 Still no voltage on the positive 15V rail.
I pulled Q17. It tested good out of circuit but I replaced it anyways cause I had the new one and its kinda hard to get back...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-21-2017, 07:42 AM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

I had to take a business trip to DC yesterday. Im back home and my parts are here now. Q18 showed no voltage when trying the diode test out of circuit. Q17 tests ok. I'm going to replace the two...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-19-2017, 05:27 AM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

.8v directly on the solder side of IC6 pin 7
.8v on solder side of IC7 pin 7 too, which is weird if this side is working.
They are both can type of IC's so I can only get to the bottom/solder side...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-18-2017, 06:30 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

Q19 is not shorted. I checked. How about uA096? Is there a way to check this for correct operation? I ohmed out point to point of the components in question.
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-18-2017, 03:03 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

Thanks Longbow for your help. My component level troubleshooting skills sometimes are not where I'd like them to be. I saw that there was not that much difference between the +15 side and the -15...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-17-2017, 09:17 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

Here are some other voltages to work with as I do some comparative probing around. All of these voltages will be from TP1 to each location.

Cathode of CR 11 = 29VDC
Anode of CR 14 = -27 VDC
...
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-17-2017, 08:35 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

Just for the hell of it, I double checked the voltage on TP 2 and it shows .85 volts to TP1. Should be +15.
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-17-2017, 08:25 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

I measured wrong. I measured from the positive side of C48 instead of C49. Sorry, I was rushing. OK I have 6.1 volts on the cathode of CR19 to TP1.
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-17-2017, 03:00 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Re: Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

Sorry guys that I took so long to get back to this.

So... on the cathode of CR19 with respect to TP1 there is -23Vdc using the correct polarity. Black on TP1
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-13-2017, 04:03 PM
Replies: 26
Views: 2,548
Posted By Dgtech
Wavetek Model 130 Function Generator - Power supply problem

I have this old function generator that I got recently and it has a power supply issue that I cant quit lock down.

Please view the schematic.

Incoming voltages 120VAC = OK
Fuse = OK
Using...
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 04-06-2017, 12:40 PM
Replies: 28
Views: 2,909
Posted By Dgtech
Re: Changhong 50" LED tv, model LED50YC2000UA

On this video, this guy has similar symptoms and his problem ends up being a 3.3v regulator not regulating on the main board which overheats the processor. It may not be the same thing but its a good...
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 04-06-2017, 12:32 PM
Replies: 28
Views: 2,909
Posted By Dgtech
Re: Changhong 50" LED tv, model LED50YC2000UA

Once we get the 3.5 on the one coming from the power supply then we will see if the other one has it. It should be the same 3.5, but i dont know without seeing a schematic.
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 04-06-2017, 12:26 PM
Replies: 28
Views: 2,909
Posted By Dgtech
Re: Changhong 50" LED tv, model LED50YC2000UA

I'm currently watching a video on youtube about this set. Here is the link.
https://www.youtube.com/watch?v=VwLf7ZGugUo
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 04-06-2017, 12:21 PM
Replies: 28
Views: 2,909
Posted By Dgtech
Re: Changhong 50" LED tv, model LED50YC2000UA

Ok, that PS_on should be 3.5 -- generated by the power supply. Check for a shorted diode or other defective parts.
Forum: Troubleshooting TVs and Video Sources 04-06-2017, 12:19 PM
Replies: 4
Views: 745
Posted By Dgtech
Re: LG tv type 22LD320-az

How did this come off? Maybe it was coming off to begin with. It may have been your problem - intermittent
Forum: Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design 04-06-2017, 12:18 PM
Replies: 5
Views: 1,029
Posted By Dgtech
Re: s18k150 MOV replacement

yeah, you might be able to find a datasheet on the part and then either find a similar replacement or simply buy those from ebay.
Showing results 1 to 25 of 500

 
Forum Jump


Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 05:17 AM.
Did you find this forum helpful?