View Single Post
Old 07-06-2019, 08:32 AM   #1
angelos
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2012
City & State: Free State
My Country: South Africa
Line Voltage: 220V AC
I'm a: Professional Tech
Posts: 254
Default LG 42" Plasma Model 42PG20R-AFB (No picture)

HI guys,
I have another beast of a TV and lack the knowledge to fault find which board to look at.
When starting this TV you hear a click and Vs and Va come up as per plasma label but there is no pre-charge and no picture. As a matter of fact the Y-SUS and Z SUS boards are not getting the slightest heat on the heat sinks meaning they are not being driven at all.
The led on front panel shows TV is in the on state and when I press vol+ or Vol- the standby light flickers indicating that the main is at some extent operating.
At this point i can suspect any board especially the logic control board which has only one green light with the other two being off or perhaps something wrong with the main board.
Unlike the Samsung where you can short out two pins on the control board and force the controller to generate a test pattern to the plasma boards on the LG i know nothing like that.
Any fault finding tips would be greatly appreciated.

Regards
Angelos
Attached Images
File Type: jpg 20190706_161410.jpg (659.1 KB, 12 views)
File Type: jpg 20190706_161424.jpg (495.9 KB, 8 views)
File Type: jpg 20190706_161430.jpg (555.6 KB, 7 views)
File Type: jpg 20190706_161435.jpg (603.9 KB, 9 views)
File Type: jpg 20190706_161442.jpg (862.2 KB, 12 views)
File Type: jpg 20190706_161448.jpg (433.6 KB, 8 views)
angelos is offline   Reply With Quote