View Single Post
Old 05-24-2022, 01:04 PM   #38
Shinjinkun
Member
 
Join Date: Mar 2022
City & State: Altea
My Country: Spain
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 35
Default Re: Cyberpower CP900EPFCLCD - F03 Error

Quote:
Originally Posted by Per Hansson View Post
Yes, just plug it in now, the lamp is allowed to flash once bright as the caps charge.
After that it should be quite dim.
If it is bright then it is expected something is still shorted.
Sorry it took me some time to make the proper tests.

Well, I finally connected the lamp and, as expected, is continuously bright. At least, this way, is not burning the components again.

As I wasn't sure about what to do, I took several measures of voltage in different points. Please check the attached pictures.

I would like to point out a few things:

First, I found only 0.7V in the ceramic capacitor C6 (AC472M), while in C5 that is exactly the same type, found 232V.

Then, the film capacitor C22 measures only 5.37V. Shouldn't it be also 230V?

In the end of this branch, the AC/DC converter inputs 3.96V AC and outputs 2.019V DC.

Going the other way, I am not sure how to test the voltages for the relay K1.

But I found that C7, the 1.0uF X1 CTX film capacitor measures as a short. Could it be that this component is broken, even that when I measure it disconnect I don't get the short?

Please keep helping me to try to fix this!

Thanks a lot
Attached Images
File Type: jpg back copia.jpg (757.1 KB, 12 views)
File Type: jpg front.jpg (1,018.9 KB, 10 views)
File Type: jpg film_capacitor.jpg (1.34 MB, 8 views)
File Type: jpg ceramic_condender.jpg (1.21 MB, 7 views)
File Type: jpg rele.jpg (1.24 MB, 9 views)
Shinjinkun is offline   Reply With Quote