Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2016, 12:30 PM   #1
arbitarytwist
New Member
 
Join Date: Nov 2016
City & State: BC
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 13
Default Lg 50pg60

I picked up an LG 50PG60 with a blank screen but has sound.

I pulled the Y Buffer and checked for IC shorts and it seem to be ok. I am not sure how i would check the Y-Sus and Z-Sus boards. I checked the power to Vs and Va and they all seem to be within spec.

First time trying to fix a TV let alone a Plasma. Have electrical knowlege but no electronics expert.

See link below for a video. Screen comes on bright and then goes dark. There are two vertical bands towards the right of the tv screen (bottom in this video as the TV is sitting sideways).

https://www.youtube.com/watch?v=GiaB...ature=youtu.be

EDIT: Added Pictures
Attached Images
File Type: jpg 20161111_103958.jpg (1.91 MB, 8 views)
File Type: jpg 20161111_104008.jpg (1.78 MB, 4 views)
File Type: jpg 20161111_104012.jpg (1.51 MB, 3 views)
File Type: jpg 20161111_104022.jpg (1.87 MB, 7 views)
File Type: jpg 20161111_104028.jpg (1.49 MB, 4 views)
File Type: jpg 20161111_104034.jpg (1.33 MB, 3 views)
File Type: jpg 20161111_104042.jpg (1.82 MB, 2 views)

Last edited by arbitarytwist; 11-11-2016 at 12:52 PM..
arbitarytwist is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 12:34 PM   #2
Hamie
Badcaps Veteran
 
Hamie's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
City & State: Scotland
My Country: UK
I'm a: Forum Junkie
Posts: 1,359
Default Re: Lg 50pg60

Pictures of the boards would be handy.
Hamie is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 12:52 PM   #3
arbitarytwist
New Member
 
Join Date: Nov 2016
City & State: BC
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 13
Default Re: Lg 50pg60

Quote:
Originally Posted by Hamie View Post
Pictures of the boards would be handy.
Added pictures to original post.
arbitarytwist is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 12:55 PM   #4
Hamie
Badcaps Veteran
 
Hamie's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
City & State: Scotland
My Country: UK
I'm a: Forum Junkie
Posts: 1,359
Default Re: Lg 50pg60

OK so this model should run and display an image with the z-sus disconnect form the PSB.

Does it?
Hamie is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 01:57 PM   #5
arbitarytwist
New Member
 
Join Date: Nov 2016
City & State: BC
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 13
Default Re: Lg 50pg60

Quote:
Originally Posted by Hamie View Post
OK so this model should run and display an image with the z-sus disconnect form the PSB.

Does it?
So i disconnected both power connectors to the Z-SUS. TV comes on, although not the initial bright screen. Still see the two bands on the screen as before.
arbitarytwist is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 02:05 PM   #6
Hamie
Badcaps Veteran
 
Hamie's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
City & State: Scotland
My Country: UK
I'm a: Forum Junkie
Posts: 1,359
Default Re: Lg 50pg60

Sorry I don't see what bands your talking about in your video. Video isn't of great quality.

You're going to need to check voltages on the y-sus.

VZB and Vy


Vy is located here. Negative probe on - test point, positive to the leg of the resistor.

Can't see vsc but it will be there somewhere.
Hamie is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 02:06 PM   #7
Hamie
Badcaps Veteran
 
Hamie's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
City & State: Scotland
My Country: UK
I'm a: Forum Junkie
Posts: 1,359
Default Re: Lg 50pg60

Pic
Attached Images
File Type: jpg Screenshot_20161111-200528.jpg (218.9 KB, 11 views)
Hamie is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2016, 05:49 PM   #8
arbitarytwist
New Member
 
Join Date: Nov 2016
City & State: BC
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 13
Default Re: Lg 50pg60

Quote:
Originally Posted by Hamie View Post
Sorry I don't see what bands your talking about in your video. Video isn't of great quality.

You're going to need to check voltages on the y-sus.

VZB and Vy


Vy is located here. Negative probe on - test point, positive to the leg of the resistor.

Can't see vsc but it will be there somewhere.
Vy = 180.6V
Vsc = 150.4V

See attached pic of when the screen comes on bright and then it goes dim. I get those vertical bands. Don't know if its something after i removed the Y-Buffer boards or before.
Attached Images
File Type: jpg 20161111_154040.jpg (1.13 MB, 9 views)
arbitarytwist is offline   Reply With Quote
Old 11-12-2016, 01:28 AM   #9
Hamie
Badcaps Veteran
 
Hamie's Avatar
 
Join Date: Apr 2014
City & State: Scotland
My Country: UK
I'm a: Forum Junkie
Posts: 1,359
Default Re: Lg 50pg60

OK so y-sustain is working fine.
However Id probably stop working on this TV as by the looks of your picture the panel is toast.

Black vertical bars are never a good sign for a plasma.
Hamie is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:11 PM.
Did you find this forum helpful?