Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > General Topics > General Computer & Tech Discussion
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools
Old 02-06-2015, 05:30 PM   #1
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default attacked by leto ransomware

Hello. Have this HP6735S with error "invalid serial number". i read about serial changers booting from usb, but i cannot make any usb booting from it. I see that bios ic was touched.

Bios bin from hp website have 2MB but i have only 1MB chip so bios is needed.

Its full AMD/ATI system

Last edited by ktmmotocross; 02-06-2015 at 05:32 PM..
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2015, 06:22 PM   #2
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

in schematic i found that there may be 2mb biios ic so maybe it was changed. but bios menu work ok even with 1mb bios ic
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 02:28 AM   #3
dj_ricoh
Badcaps Veteran
 
dj_ricoh's Avatar
 
Join Date: Jan 2013
City & State: London
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,997
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

try this
type in folder NbDmiFit

and good luck
Attached Files
File Type: rar DMI.rar (257.5 KB, 5452 views)
__________________
Just cook it! It's already broken.
dj_ricoh is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 02:34 AM   #4
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

allready have it, but cannot boot to any device. when i show the boot order, no device is show.

anybody can me prove that this motherboard have 2MB bios?
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 02:56 AM   #5
ala_borbe
aka Donald
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Moved to Malta
My Country: Malta
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,559
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

give full motherboard code, or your dump before you wrote that bios with error message

when i have trouble i take serial and rest dmi data from on working bios, insert it to new bios from web and then write bios fixed with serial and everythig, do no error and no need for DMI tool
ala_borbe is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 02:58 AM   #6
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

i want to do it too, but on hp website is 2mb bios rom and i have 1mb bios ic. but in schematic is 2mb ic so im bit confused

Last edited by ktmmotocross; 02-07-2015 at 03:03 AM..
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 03:02 AM   #7
ala_borbe
aka Donald
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Moved to Malta
My Country: Malta
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,559
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

sometimes it so simple that thay put 2mb eprom, but bios is 1mb size so 1mb empty (0xFF hex)... ive seen it few times

pls give motherboard code to be sure, i can find dump from other working laptop
ala_borbe is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 03:10 AM   #8
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

i found only this mark /photo/

i attached original rom that showing error. bios ic is 1mb

ps: why i cannot post bin file and must rar it?
Attached Images
File Type: jpg IMAG0102.jpg (593.5 KB, 553 views)
Attached Files
File Type: rar 6735s.rar (956.4 KB, 1336 views)
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 03:49 AM   #9
ala_borbe
aka Donald
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Moved to Malta
My Country: Malta
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,559
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

underneath that sticker is a motherboard code which is i guess 6050A2235601-MB-A03

all dumps i found are 2 mb.... schematics also says 2mb SST_25VF016B...

why not take eeprom from other non working board and put it in... its worth a try.... any 2mb spi eeprom should work

did you see traces of soldering when opened? maybe someone did some work before you... :/
ala_borbe is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 03:54 AM   #10
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

i found the right ic in hp 625 board. programming with origo hp rom.
ill let u know how it goes
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 04:47 AM   #11
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,749
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

Solved.
i bad check bios id. it was 2MB, but it was corrupted. Cannot program it to end. So i took the same from HP 625 and program it. now i can see boot devices and can boot to DMI and change the sn.

I attach DMI with usb format tool.
Attached Files
File Type: rar HP-DMI-TOOLKIT.rar (860.1 KB, 4266 views)
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 04:48 AM   #12
ala_borbe
aka Donald
 
Join Date: Apr 2011
City & State: Moved to Malta
My Country: Malta
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,559
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

glad to hear its working
ala_borbe is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 04:56 AM   #13
buddie97
New Member
 
Join Date: Jan 2015
City & State: milan
My Country: Italy
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

Hi,send me the Hash code after you tried 3 attempts,then i iwll give yoy the password to unlock it free of charge.

Thanks
buddie97 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 08:40 AM   #14
thesleepwalker
New Member
 
Join Date: Jun 2014
City & State: Ho CHi Minh city
My Country: Vietnam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

i have a same problem on my HP Folio 9470 but this doesn't work, it seems my lap is suppose to be retattoo by this tool
thesleepwalker is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2016, 01:12 PM   #15
rioreno
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2009
City & State: South Jakarta
My Country: Indonesia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 513
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

Quote:
Originally Posted by thesleepwalker View Post
i have a same problem on my HP Folio 9470 but this doesn't work, it seems my lap is suppose to be retattoo by this tool
for newer hp , like 9470M use wndmifit or biosconfigutility
Attached Files
File Type: zip NbDmiFit-2.09.zip (12.55 MB, 4279 views)
rioreno is offline   Reply With Quote
Old 07-07-2016, 06:46 AM   #16
rioreno
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2009
City & State: South Jakarta
My Country: Indonesia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 513
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

Quote:
Originally Posted by mrwab View Post
hello please can you explain this process for new model of hp
try find readme folder, depending your model,
rioreno is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2016, 09:24 AM   #17
mrwab
New Member
 
Join Date: Jan 2014
City & State: rabat
My Country: morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 14
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

i'm testing writing serial and sku number in hp elitebook 8560W and hp envy 17 but NOT save after the process show message programming successful
mrwab is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2016, 09:30 AM   #18
polytek
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2013
City & State: tunisia
My Country: TUNISIA
Line Voltage: 230V/50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 479
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

you need the correct program with the correct platform,
polytek is offline   Reply With Quote
Old 07-19-2016, 11:30 PM   #19
thesleepwalker
New Member
 
Join Date: Jun 2014
City & State: Ho CHi Minh city
My Country: Vietnam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Smile Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

Quote:
Originally Posted by rioreno View Post
for newer hp , like 9470M use wndmifit or biosconfigutility
thanks for the tool bro
thesleepwalker is offline   Reply With Quote
Old 07-21-2016, 07:25 AM   #20
rioreno
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2009
City & State: South Jakarta
My Country: Indonesia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 513
Default Re: HP6735s "invalid serial number", bios needed

Quote:
Originally Posted by thesleepwalker View Post
thanks for the tool bro
you welcome...
rioreno is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2019
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:54 AM.
Did you find this forum helpful?