Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools
Old 12-09-2021, 03:31 AM   #181
Vesko356
Sharp Shooter
 
Vesko356's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
City & State: Sofia
My Country: Bulgaria
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,447
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by NTBservis View Post
Working

Thanks.
You're welcome.
__________________
Doctrina est fructus dulcis, radicis amarae.
Vesko356 is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 04:45 AM   #182
dycc
inspecteur
 
dycc's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: abidjan
My Country: cote d'ivoire
Line Voltage: 220V
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 594
Default Re: RCUnlocker

HP EliteBook 840 G8 unlocked with hex editor without your tool. i know it can but you had to remove 128Mbit bios limit
dycc is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 08:37 AM   #183
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,366
Default Re: RCUnlocker

So nvramactiveregn still?

It's easy to remove the limit but I have to stop people from using it on main bios then. But I have an idea. Will try to do it next week.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 11:12 AM   #184
dycc
inspecteur
 
dycc's Avatar
 
Join Date: Nov 2011
City & State: abidjan
My Country: cote d'ivoire
Line Voltage: 220V
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 594
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by rethoricalcheese View Post
so nvramactiveregn still?
yes
dycc is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 02:33 PM   #185
alfa20fr
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 17
Default Re: RCUnlocker

please need unlock

Last edited by SMDFlea; 12-10-2021 at 04:40 AM.. Reason: removed bios,posted it multiple times already.........
alfa20fr is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 02:47 PM   #186
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 11,842
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by alfa20fr View Post
please need unlock
Have you tried it,just drag the bios onto the program exe .
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 12-09-2021, 04:55 PM   #187
alfa20fr
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 17
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by SMDFlea View Post
Have you tried it,just drag the bios onto the program exe .
yes but still with password
alfa20fr is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2021, 01:24 AM   #188
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,366
Default Re: RCUnlocker

So probably main bios needs cleaning aswell in your case.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2021, 02:04 AM   #189
alfa20fr
New Member
 
Join Date: Jan 2012
Posts: 17
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
So probably main bios needs cleaning aswell in your case.
please unlock thanks
Attached Files
File Type: zip zBOOK 17.G5.zip (17.32 MB, 16 views)
alfa20fr is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2021, 10:44 AM   #190
mido77
New Member
 
Join Date: Jul 2021
City & State: maroc
My Country: Maroc
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default issue with RCUnlocker

hi sir

i got this image from a friend in a discord server askinng me to help and as you're the developer of RCUnlocker i thought of sharing this with you maybe you got an answer, thank you
sorry to disturb with this, just ignore this message if you have no time for it
Attached Images
File Type: jpg RCUnlocker.jpg (60.3 KB, 145 views)
mido77 is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2021, 04:16 PM   #191
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,366
Default Re: RCUnlocker

maybe he should try renaming his files and folders in a proper way.
filename.bin not filename.somethingelse.bin. or foldername not foldername.somethingelse
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 10:47 AM   #192
Gratje
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: NL
My Country: NL
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: RCUnlocker

I got a HP elitebook 840 G1. with no bios password. But is this tool also enabling the manufacturing programming mode?
At the moment mine is locked. But while booting I'm still getting the:
Warning machine is not in committed state
because I forgot to add the serial number when I swapped the bios chips on the Main board.
Gratje is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 11:52 AM   #193
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,366
Default Re: RCUnlocker

No, that would be a terrible thing to have on it

I found that sometimes just updating bios gets rid of that message (in case you have all serial numbers and such inserted and mpm locked). So try that first.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 11:55 AM   #194
Gratje
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: NL
My Country: NL
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
No, that would be a terrible thing to have on it

I found that sometimes just updating bios gets rid of that message (in case you have all serial numbers and such inserted and mpm locked). So try that first.
thats the issue, I'm missing 2 parameters. the feature byte and SKU.
when it was unlocked I received an access denied message when I wrote the config.txt back with the backup utility configurator tool from HP.
Any other way to get the MPM unlocked again to fill it in?

Last edited by Gratje; 12-11-2021 at 11:57 AM..
Gratje is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 03:13 PM   #195
Gratje
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: NL
My Country: NL
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: RCUnlocker

Cant edit my previous post.
I also have the option to solder back the 2 original SO8 IC's but that has a bios password lock. And the use the RCUnlocker.
But can I maybe only solder back the original EC BIOS chip? and Keep the unlocked main bios chip without password?
Or should it be a "matched" pair?
Gratje is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 04:12 PM   #196
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,366
Default Re: RCUnlocker

One will overwrite other. So unlock original main and solder both originals on.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 04:31 PM   #197
Gratje
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: NL
My Country: NL
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: RCUnlocker

Thanks. To be sure I will backup everything before. The new ones and the original ones.
Gratje is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2021, 07:21 PM   #198
AAAC
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2020
City & State: Zacatecas, Zacatecas.
My Country: Mexico
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 353
Default Re: RCUnlocker

@RethoricalCheese
back from post #38 from this thread, answering your question...

Question: What clip do you use for wson chips anyway?
Answer: You may be able to use this tool for HP laptops, in which they use a WSON8 chip and have SOP8 pads at the sides of WSON chip, the tool will make contact onto the SOP8 pads. To anyone reading this post, just make sure you get the (SOP8) 200mil version of the tool.
www.ebay.com/itm/324812073387

AAAC is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2021, 06:51 AM   #199
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,366
Default Re: RCUnlocker

Now that seems like a nice one.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 12-18-2021, 12:10 PM   #200
AAAC
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2020
City & State: Zacatecas, Zacatecas.
My Country: Mexico
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 353
Default Re: RCUnlocker

@RethoricalCheese
I totally agree. You will just have to keep probe steady while you read/program chip, so a fast programmer will come handy too.
AAAC is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:41 PM.
Did you find this forum helpful?