Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > General Topics > General Computer & Tech Discussion
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-06-2015, 05:23 PM   #21
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 24,589
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

the old "nothing to hide" thing is bullshit.
information is gathered to sell, not to convict you.

i dont want insurance company's etc knowing i even exist.
stj is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 04:50 PM   #22
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by stj View Post
the old "nothing to hide" thing is bullshit.
information is gathered to sell, not to convict you.

i don't want insurance company's etc knowing i even exist.
Then what you want to do about that!
not have Internet , PC/phone/tv/cable/satellite/,that's your choice, but majority for sure don't want that,there is not two ways about it,either you expose yourself by taking advantage of the tech, that has its risks,or just don't use it,but these days it's not easy to live without it.
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-07-2015, 05:56 PM   #23
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 24,589
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

it's not as hard as you think.

first seperate what you do with what you "transmit".
what i have on my pc's is not the same as what i put in a browser.
and the distinction can be enforced if your not on windowze.

my fone is pay-go type wih no name against it, i only use it for talking - never for anything that would include financial or address info.

if you want to be a ghost to the terrorists, it's a lot easier than they would like you to think.

would you ask a burglar about security?
would you trust government or industry about privacy?
stj is offline   Reply With Quote
Old 02-11-2015, 10:49 PM   #24
BigTroll
Badcaps Veteran
 
BigTroll's Avatar
 
Join Date: Sep 2010
City & State: Jefferson
My Country: LAMBDA SOND
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 1,196
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Ive installed the Windows 10 64 preview on my Dell Optiplex 745 SFF
specs: Q6600, 4GB, 320HD, Geforce 720 1GB

So far works allright, the notifications suck, for instance if it installs updates and restarts when its back in desktop it says a restart is needed to install new updates, then it says updates have been installed so notifications are slow. Ive also had problems where the audio output on the front and back jacks of the computer just quit, it could recognize speakers being plugged in back and front but refused to play sound also when using the netflix metro app when the computer goes to sleep after playing movies upon restart the netflix app always seems to crash half the time.

TLDR so far despite the problems it looks like a step up from 8 and I do like it, but still a step down from 7, Vista or XP.
__________________
My Computer: AMD Ryzen 9 3900X, Asrock X370 Killer SLI/AC, 32GB G.SKILL TRIDENT Z RGB DDR4 3200, 500GB WD Black NVME and 2TB Toshiba HD,AMD Radeon RX 6700XT, In-Win 303 White, EVGA SuperNova 750 G3, Windows 10 Pro
BigTroll is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 11:34 AM   #25
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Hi guys Today my Installation of Win 10 preview sudden went mad,on my HP DV-5 the one that i had Win Vista and i installed Win 7 from an ISO to upgrade to Win 10 preview, i have virus all over the place,i received messages from MS that there is virus and malware and i should call MS and gave me a Phone # to call, i did not want to deal with it and i rolled back to win 7 and still same thing,so i just made a clean install of the original and legal key Vista sp2 and made updates and now everything is perfect,on my other Laptop DV-6 with win 7 legal key that i upraded to Win 10 Preview it's working great still.I don't know if MS created this malfunction or not, maybe the detected that i went from Win Vista all the way to Win 10 preview and i was not allowed! who knows?

Last edited by ivtec; 02-13-2015 at 11:36 AM..
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 01:38 PM   #26
Sparkey55
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2010
City & State: OK
My Country: USA
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,533
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
Hi guys Today my Installation of Win 10 preview sudden went mad,on my HP DV-5 the one that i had Win Vista and i installed Win 7 from an ISO to upgrade to Win 10 preview, i have virus all over the place,i received messages from MS that there is virus and malware and i should call MS and gave me a Phone # to call, i did not want to deal with it and i rolled back to win 7 and still same thing,so i just made a clean install of the original and legal key Vista sp2 and made updates and now everything is perfect,on my other Laptop DV-6 with win 7 legal key that i upraded to Win 10 Preview it's working great still.I don't know if MS created this malfunction or not, maybe the detected that i went from Win Vista all the way to Win 10 preview and i was not allowed! who knows?
...the one that i had Win vista and i installed Win 7 from an ISO...
Where did you get the Windows 7 iso from?
If you have downloaded these iso files from sources other than Microsofts digital river contents, THEY COULD BE INFECTED. You should hash check these iso files against genuine hashes.
Sparkey55 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 01:41 PM   #27
Sparkey55
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2010
City & State: OK
My Country: USA
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,533
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
I don't care about the source quality, as long Win 7 works good without problems .
This says it all. SOURCE QUALITY IS IMPORTANT.
Sparkey55 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 01:42 PM   #28
Sparkey55
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2010
City & State: OK
My Country: USA
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,533
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
Then what you want to do about that!
not have Internet , PC/phone/tv/cable/satellite/,that's your choice, but majority for sure don't want that,there is not two ways about it,either you expose yourself by taking advantage of the tech, that has its risks,or just don't use it,but these days it's not easy to live without it.
Are you behind a firewalled router?
Sparkey55 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 06:37 PM   #29
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by Sparkey55 View Post
...the one that i had Win vista and i installed Win 7 from an ISO...
Where did you get the Windows 7 iso from?
If you have downloaded these iso files from sources other than Microsofts digital river contents, THEY COULD BE INFECTED. You should hash check these iso files against genuine hashes.
It's the same Iso Win 7 that i have in the other HP Dv-6,that is running win 10 preview without any issues,i've got all my Isos Here Win 7 and Win Vista.


http://getintopc.com/softwares/opera...32-bit-64-bit/

what i think that happened! for a little bit of time i entered in this sports site "Firstrowsports" with ad-block plus disabled,i don't know how it was deactivated, and from then on it was the chaos,i don't know why there was a notice from windows Microsoft,telling me the PC has been infected and i had to call MS to get advice on how to repair. i just did not want to deal with it and formatted the drive and installed Win Vista, the first install of win vista i've also run in virus and malware again, when i tried to install Google Chrome, with Google chrome some register cleaner software, and browsers,games,and all sorts of crap, that i was not able to uninstall,so i had to re-install Vista again, and i'm ok now.What i pain in the Butt,in Linux i don't deal with this crap
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 06:48 PM   #30
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by Sparkey55 View Post
Are you behind a firewalled router?
My main router is an AAris TG862 Xfinty, and have another router connected to it, so my older Hardware and software can run wireless,my XP and Vista won't connect to TG862 Wireless ,only to My other Router with DD-WRT software.
My PC DV -6 with Win 7 or win 10 Preview Connects to TG862 Xfinity Router Though.

Last edited by ivtec; 02-13-2015 at 06:50 PM..
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 07:16 PM   #31
Sparkey55
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2010
City & State: OK
My Country: USA
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,533
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
It's the same Iso Win 7 that i have in the other HP Dv-6,that is running win 10 preview without any issues,i've got all my Isos Here Win 7 and Win Vista.


http://getintopc.com/softwares/opera...32-bit-64-bit/

what i think that happened! for a little bit of time i entered in this sports site "Firstrowsports" with ad-block plus disabled,i don't know how it was deactivated, and from then on it was the chaos,i don't know why there was a notice from windows Microsoft,telling me the PC has been infected and i had to call MS to get advice on how to repair. i just did not want to deal with it and formatted the drive and installed Win Vista, the first install of win vista i've also run in virus and malware again, when i tried to install Google Chrome, with Google chrome some register cleaner software, and browsers,games,and all sorts of crap, that i was not able to uninstall,so i had to re-install Vista again, and i'm ok now.What i pain in the Butt,in Linux i don't deal with this crap
The website getintopc is not to be trusted IMO. The iso hashes do not match the genuine ones. The owner of the site claims they are untouched iso but that is a lie.
Also I would stay away from that sports streaming site. If you continue to go there you put your computer at risk of getting other nasties installed. Google the site and see for yourself about malware on it. Also the website is illegal to begin with, google it.
Sparkey55 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 07:18 PM   #32
Sparkey55
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2010
City & State: OK
My Country: USA
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,533
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

An once of prevention is worth a pound of cure.
Sparkey55 is offline   Reply With Quote
Old 02-13-2015, 10:32 PM   #33
pc7fan
Badcaps Veteran
 
Join Date: Aug 2013
City & State: Maritimes
My Country: Canada
Line Voltage: 250V Split-phased, 60 Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 49
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Agreed, much better to prevent than trying to cure it, BTW Windows 10 build 9926 with all available updates is just as stable as Windows 7 IMO at basic operations, though RAM consumption is higher (1.4GB idle compared to 0.9GB before with Windows 7 fully patched with Microsoft Security Essentials (pretty crappy AV but better than nothing and I know what I'm doing on the net so no problems there). About performance, Windows 10 boots a little bit faster (2-3 sec faster), but 8GB of RAM without page file is plenty for YouTube, web browsing, uTorrent. So far I'm impressed what Microsoft has done and it's definately good enough for basic stuff (good enough for me), not tried gaming and I don't play any games so, you will be the judge.
pc7fan is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2015, 02:24 PM   #34
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by Sparkey55 View Post
An once of prevention is worth a pound of cure.
You right but i like to watch my favorite sports on this site, couldn't leave without it,and risks are worth taking.

As i type this words now; i'm back on Win 10 Preview on this HP DV-5 laptop again and doing the same install process,formatting HDD with Vista,installing from same Win7 ISO that is on previous threads link,and upgraded to Win 10 Preview, i'm really stubborn, don't give up,and i'm up and running great again,
besides i trust Google Chrome and Ad-block plus add element,
the mess with the Malware and virus was my fault cause i did disable ad-block plus by mistake on 'firstrowsports'.
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2015, 02:36 PM   #35
diif
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2014
City & State: Midlands
My Country: England
I'm a: Professional Tech
Posts: 5,287
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

For malware to infect your PC through a webpage something had to be insecure. Either an unpatched OS, browser or web plug in such as Flash.
I hope this time you have downloaded Windows 7 from a verifiable source.
diif is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2015, 07:35 PM   #36
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by diif View Post
For malware to infect your PC through a webpage something had to be insecure. Either an unpatched OS, browser or web plug in such as Flash.
I hope this time you have downloaded Windows 7 from a verifiable source.
This Win 7 Iso is the same i have in my other HP DV-6 that never had Issues so far.
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2015, 12:29 AM   #37
Agent24
I see dead caps
 
Agent24's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
City & State: Hiding inside a plated-through hole
My Country: New Zealand
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,683
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
This Win 7 Iso is the same i have in my other HP DV-6 that never had Issues so far.
But, just because you never saw anything doesn't mean there isn't anything wrong with it....if it's not an official ISO from DigitalRiver with a matching checksum from Microsoft I wouldn't trust it not to contain malware or have something else wrong with it.
__________________
"Tantalum for the brave, Solid Aluminium for the wise, Wet Electrolytic for the adventurous"
-David VanHorn
Agent24 is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2015, 05:43 AM   #38
diif
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2014
City & State: Midlands
My Country: England
I'm a: Professional Tech
Posts: 5,287
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
This Win 7 Iso is the same i have in my other HP DV-6 that never had Issues so far.
And how would you know ? i'm not talking about pop ups, but all the other things miscreants like to use your PC for.
Why not do it right ? Get a proper version of Windows 7.
diif is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2015, 01:56 PM   #39
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,499
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by Agent24 View Post
But, just because you never saw anything doesn't mean there isn't anything wrong with it....if it's not an official ISO from DigitalRiver with a matching checksum from Microsoft I wouldn't trust it not to contain malware or have something else wrong with it.

thanks diff; next time i have a problem i try that;
also can you please tell me what this means?

WinHlp32?

HH?
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 02-15-2015, 02:01 PM   #40
goontron
5000!
 
goontron's Avatar
 
Join Date: Dec 2011
City & State: South Greeley, Wyoming
My Country: US
Line Voltage: 13.9kv HT service and some 240v center tap oddity.
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,029
Default Re: Trying Win 10 Install Preview!

Quote:
Originally Posted by ivtec View Post
thanks diff; next time i have a problem i try that;
also can you please tell me what this means?

WinHlp32?

HH?
winhlp32 is the windows help file renderer, a useless component as windows help is also very useless.....
__________________
Things I've fixed: anything from semis to crappy Chinese $2 radios, and now an IoT Dildo....

"Dude, this is Wyoming, i hopped on and sent 'er. No fucking around." -- Me

Excuse me while i do something dangerous


You must have a sad, sad boring life if you hate on people harmlessly enjoying life with an animal costume.

Sometimes you need to break shit to fix it.... Thats why my lawnmower doesn't have a deadman switch or engine brake anymore

Tomorrow Is Nearly Yesterday And Everyday Is Stupid!
goontron is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 10:11 PM.
Did you find this forum helpful?