Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2021, 02:22 AM   #21
imranromi
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2015
City & State: Rawalpindi
My Country: Pakistan
Line Voltage: 240Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,274
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

Quote:
Originally Posted by AccountSaver View Post
Hello!

I have made an original dump with my programmer (which is locked):
https://we.tl/t-sXObroInlD

And i have tried with some tools, UEFI Tool,HPUnlocker , etc. etc different tests,but the laptop doesn't even work with those so i am sure i am making some mistakes
https://we.tl/t-YZiMabJVWz


So can someone unlock the original dump (it has my win10 key inside and all the info as well) ? Because with the original it works fine.
Try this unlock or not. Remove cmos or battery also.
Attached Files
File Type: rar unlock.rar (6.17 MB, 64 views)

Last edited by imranromi; 02-02-2021 at 02:23 AM..
imranromi is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 03:06 AM   #22
AccountSaver
Anarchy 99
 
AccountSaver's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
City & State: Outter Space
My Country: Astronaut
Line Voltage: 230
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 266
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

Quote:
Originally Posted by peste View Post
if it doesn't work try this ..
You didn't tell me,did you do anything with it? I mean the first one you posted was from Unlocker HP tool ?
(It was the 1st thing that i did before opening the thread).

So should i try the newest you have post ?

Quote:
Originally Posted by imranromi View Post
Try this unlock or not. Remove cmos or battery also.
Yeah , none battery is attached into the system.
I will try after @peste.
AccountSaver is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 03:24 AM   #23
AccountSaver
Anarchy 99
 
AccountSaver's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
City & State: Outter Space
My Country: Astronaut
Line Voltage: 230
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 266
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

Quote:
Originally Posted by peste View Post
if it doesn't work try this ..
We opened and all the , options are NOT grey any more.
But i have lost everything in Serials etc.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (156.6 KB, 11 views)
File Type: jpg 2.jpg (242.0 KB, 12 views)
File Type: jpg 3.jpg (248.7 KB, 8 views)
AccountSaver is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 03:34 AM   #24
AccountSaver
Anarchy 99
 
AccountSaver's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
City & State: Outter Space
My Country: Astronaut
Line Voltage: 230
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 266
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

It automatically did something , first time i see something like that. In restore.

But we keep missing , serials etc. and Windows key from the embedded chip.

The good side,is the boot to windows, and that the options are not grey anymore.
Attached Images
File Type: jpg 4.jpg (227.5 KB, 10 views)
File Type: jpg 5.jpg (236.5 KB, 12 views)
AccountSaver is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 04:12 AM   #25
imranromi
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2015
City & State: Rawalpindi
My Country: Pakistan
Line Voltage: 240Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,274
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

Quote:
Originally Posted by AccountSaver View Post
It automatically did something , first time i see something like that. In restore.

But we keep missing , serials etc. and Windows key from the embedded chip.

The good side,is the boot to windows, and that the options are not grey anymore.
And my file update?
imranromi is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 04:25 AM   #26
AccountSaver
Anarchy 99
 
AccountSaver's Avatar
 
Join Date: Dec 2016
City & State: Outter Space
My Country: Astronaut
Line Voltage: 230
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 266
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

Quote:
Originally Posted by imranromi View Post
And my file update?
Didn't try it. Because i already had results with the file of @peste.
AccountSaver is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2021, 04:32 AM   #27
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,061
Default Re: HP 850 G1 - Unlock Password

Quote:
Originally Posted by AccountSaver View Post
Didn't try it. Because i already had results with the file of @peste.
try the file @imranromi if it is Ok, you will not have to enter the DMI information, if it does not work, write again the bios sent by me and enter the DMI information ... here is the video ..

https://www.youtube.com/watch?v=9T57ktw8n3Y
peste is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 12:40 PM   #28
perzyk23
New Member
 
perzyk23's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
City & State: Wlkp
My Country: Poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8
Default Re: HP Elitebook 850 G1 Bios Unlock

Hi

I bought hp 850 G1 in an unknown condition. I checked this model and the problem was a damaged bios, so I bought SOP8 programmer. In next step I desoldered two chips. One is 16 mb and second 2 mb. I cleaned both chips. My motherboard model number is 6050A2559101-MB-A03. I find in internet bios for my motherboard but the bios was to the HP 840 (this is the same motherboard model). So I flashed both chips and solder to the motherboard. Laptop turn on but I was glad too quickly.

In this moment i have two problems:

1. The following message was displayed: The Embedded Controler MUD data is not valid while MPM is locked. This in not a big problem

2. My second problem is more serious. My laptop has two graphic card (Intel and AMD). My operating system sees only Intel card.

So I have a question

Maby, someone has a bios (i mean 2mb file and 16 mb file) for hp 850 g1 without a password but with support for both graphics cards?

Please help.
perzyk23 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 01:00 PM   #29
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,423
Default Re: HP Elitebook 850 G1 Bios Unlock

Post your original bios backups, not the random ones you found on the internet .
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 01:19 PM   #30
perzyk23
New Member
 
perzyk23's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
City & State: Wlkp
My Country: Poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8
Default Re: HP Elitebook 850 G1 Bios Unlock

Quote:
Originally Posted by SMDFlea View Post
Post your original bios backups, not the random ones you found on the internet .
This is imposible. The chip 2 mb and 16 mb bios was in half (i don't know) cleaned/broken. Looks like someone has damaged the bios or interrupted its update.

I need any bios with support both graphic card. In the future I will change the motherboard serial numbers if I have the appropriate bios
perzyk23 is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2021, 02:36 AM   #31
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,423
Default Re: HP Elitebook 850 G1 Bios Unlock

Quote:
Originally Posted by perzyk23 View Post
This is imposible. The chip 2 mb and 16 mb bios was in half (i don't know) cleaned/broken. Looks like someone has damaged the bios or interrupted its update.

I need any bios with support both graphic card. In the future I will change the motherboard serial numbers if I have the appropriate bios
here

https://www.badcaps.net/forum/attach...4&d=1553532677
https://www.badcaps.net/forum/attach...2&d=1553683272
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 05-21-2021, 03:05 PM   #32
perzyk23
New Member
 
perzyk23's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
City & State: Wlkp
My Country: Poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8
Default Re: HP Elitebook 850 G1 Bios Unlock

Thanks a lot!
I will check in monday and write whats happedn with my laptop.
In the meantime, I will be enjoying the weekend

BR
perzyk23 is offline   Reply With Quote
Old 06-03-2021, 03:43 PM   #33
perzyk23
New Member
 
perzyk23's Avatar
 
Join Date: Mar 2017
City & State: Wlkp
My Country: Poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8
Default Re: HP Elitebook 850 G1 Bios Unlock

Hi.
After two weeks, I come back with the answer.
The Bios works great with my 850 G1 model. I enter serial number, sku, uuid etc with HP BIOSCONFIGUILITY. Everything works great. Thanks a lot!


ps
I can't edit my last post.

Last edited by perzyk23; 06-03-2021 at 03:44 PM.. Reason: ps
perzyk23 is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2021, 02:14 AM   #34
newbie_unlocker
New Member
 
Join Date: Jul 2021
City & State: northwest uk
My Country: england
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 17
Default bios.bin required for hp elitebook 850 g1

hi everyone i have downloaded the correct bios update exe file from hp using the hp detect tool. the laptop has an administrator password on it which i don't have the password. i believe the bios has been attempted to be dumped and written using the hp unlock exe tool but the bios chip has been dumped with a bad dump and unfortunately has been erased and written with a bad unlocked.bin and now does not have a good backup of the original bios.bin

ch341a was used with a poor clip attached. I have now removed the bios chip. is it possible if I upload the manufacturer bios setup.exe file someone could make me bios.bin from it so I could erase the chip and then flash back the proper bios.bin that someone would be kind enough to make as I have no experience in creating or extracting a bin file from an exe file. if someone can help me out would be very much appreciated.
newbie_unlocker is offline   Reply With Quote
Old 07-08-2021, 03:13 AM   #35
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,061
Default Re: bios.bin required for hp elitebook 850 g1

Quote:
Originally Posted by newbie_unlocker View Post
hi everyone i have downloaded the correct bios update exe file from hp using the hp detect tool. the laptop has an administrator password on it which i don't have the password. i believe the bios has been attempted to be dumped and written using the hp unlock exe tool but the bios chip has been dumped with a bad dump and unfortunately has been erased and written with a bad unlocked.bin and now does not have a good backup of the original bios.bin

ch341a was used with a poor clip attached. I have now removed the bios chip. is it possible if I upload the manufacturer bios setup.exe file someone could make me bios.bin from it so I could erase the chip and then flash back the proper bios.bin that someone would be kind enough to make as I have no experience in creating or extracting a bin file from an exe file. if someone can help me out would be very much appreciated.
post the name of the motherboard model..and the backup of the bios as corrupt as it is ..
peste is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 02:00 PM.
Did you find this forum helpful?