Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2017, 05:51 PM   #21
Hcarter
New Member
 
Join Date: May 2017
City & State: Kingsland, ga
My Country: US
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Sorry for the delay, I just saw your message. The diode is an SB2100, Digikey Part Number 1655-1516-1-ND. I have 9 extra and would be happy to mail you a few for free.
Hcarter is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2017, 05:53 PM   #22
Hcarter
New Member
 
Join Date: May 2017
City & State: Kingsland, ga
My Country: US
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

The diode is an SB2100, Digikey P/N 1655-1516-1-ND.

Last edited by Hcarter; 08-09-2017 at 05:56 PM..
Hcarter is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 10:27 AM   #23
amoore1952
New Member
 
Join Date: Jan 2018
City & State: Georgetown, Ky
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by budm View Post
Check fusible resistor R7900 (2.2 Ohms) to see if it is open.
IC7903 is the STBY SMPS IC which drives the power transformer T7901, D7950 is the rectifier diode on the Cold side.
You should run the power supply board by itself to see if you do have STBY Voltage or not.
HI, new to site. I am basic electronics skill. I heard a pop in the back of my sharp lc-60le650u tv last night. indicator light flashes 2 long 2 short which I think means 13V line on power supply bd and I have no picture. took off back of tv looking for bad cap or something obvious but everything "looks" ok. any ideas where to look or what to check.
amoore1952 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 10:28 AM   #24
amoore1952
New Member
 
Join Date: Jan 2018
City & State: Georgetown, Ky
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

sorry it has dps-167cp a power supply board in it.
amoore1952 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 11:43 AM   #25
amoore1952
New Member
 
Join Date: Jan 2018
City & State: Georgetown, Ky
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

I don't have access to sharp dps-167cp-a schematic but C7818 has blown on my board and I can't tell what the values are on it. Can you help me with a part number?
Thanks
amoore1952 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 04:15 PM   #26
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by amoore1952 View Post
I don't have access to sharp dps-167cp-a schematic but C7818 has blown on my board and I can't tell what the values are on it. Can you help me with a part number?
Thanks
Can I see good clear picture of this cap and its location?
__________________
Never stop learning
Basic LCD TV and Monitor troubleshooting guides.
http://www.badcaps.net/forum/showthr...956#post305956

Voltage Regulator (LDO) testing:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...999#post300999

Inverter testing using old CFL:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...er+testing+cfl

Tear down pictures : Hit the ">" Show Albums and stories" on the left side
http://s807.photobucket.com/user/budm/library/

TV Factory reset codes listing:
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=24809
budm is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 04:25 PM   #27
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,206
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

OK, I found pictures at shopjimmy.
C7818 is a snubber cap for the PFC Diode D7805, its typical value is about 220 pf 1KV, but I always replace it with 2KV rating instead, it is commonly failed caps in Samsung power supply also.
budm is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 04:32 PM   #28
johnz
Member
 
Join Date: Jan 2012
City & State: Dallas Tx
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 52
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Do you know the part number to the resistor R7900 or if some one knows the part #..?? Thanks.
johnz is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 06:59 PM   #29
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 8,153
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

R7900 seems to be 2R2Ω .5w If it is open I suspect that IC7903 is defective.
I see caps similar to where C7818 is located as 470pf 2kv

Last edited by R_J; 01-05-2020 at 07:21 PM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 07:49 PM   #30
johnz
Member
 
Join Date: Jan 2012
City & State: Dallas Tx
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 52
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

I have the IC7903 but i don't know how to order the R7900 on digikey..its red, red, gold gold, silver. Thanks.
johnz is offline   Reply With Quote
Old 01-09-2020, 07:14 PM   #31
johnz
Member
 
Join Date: Jan 2012
City & State: Dallas Tx
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 52
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Ok I got it working.. Thanks everyone for showing me where to start.
johnz is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2021, 10:01 AM   #32
veekay
New Member
 
Join Date: Aug 2021
City & State: TN
My Country: US
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Sorry to necro an old post, but felt it might be better to keep relevant info in the same spot.

Ran into the same issue with my TV over the weekend. Zero power, lights, nothing on standby, etc.

D7950 tested as bad, so I have ordered a replacement for that.

Decided to check the other things recommended here, but am stumped on how to tell if IC7903 is bad. Still pretty new to this.

Like egoh I get high voltage (165.3v) on pins 8 and 7, but my pin 5 gets 9.6v. Pins 1 and 2 are .2mv and pin 4 is 10.2mv.

On R7900 I am getting 2.7-3ohm when powered off, and higher when on. The resistor also has continuity.
veekay is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2021, 11:19 AM   #33
veekay
New Member
 
Join Date: Aug 2021
City & State: TN
My Country: US
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Well little update, replaced D7950 and R7900 and the TV is back to life. After replacing R7900 pin 5 jumped up to around 15-16V.
veekay is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2022, 05:45 PM   #34
lechugaAmir
New Member
 
Join Date: Aug 2016
City & State: Hidalgo
My Country: Mexico
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Hola amigo me pasa mismo 5.8v muy bajo varias cambie ic que va solución?
lechugaAmir is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 02:29 PM   #35
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Exclamation Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Hello, please help me i have same problem on my Sharp Aquos 60LC635E No 5V power, tv dead . Blown R7900 and short D7950 . I changed it, than blown R7900 again . D7950 ok. I change IC7903 and cap on 5 leg 50V 47u and R7900 never blown again but 5V not( I do not know what to do . On big two cap 315V, on 5 leg IC7903 9V this very low for start A6069H . Datasheet say min 13V.

Please Help me. board power supply dps-162KP B RUNTKA932WJQZ
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 02:30 PM   #36
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by budm View Post
OK, I found pictures at shopjimmy.
C7818 is a snubber cap for the PFC Diode D7805, its typical value is about 220 pf 1KV, but I always replace it with 2KV rating instead, it is commonly failed caps in Samsung power supply also.
Please help me frend
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 03:26 PM   #37
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,806
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Check caps. and resistors on pin 5.
__________________
I assume no responsibility for any stupid suggestions I might post.
dskall is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 03:39 PM   #38
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

maybe check c7901, c7907, c7818, d7805.

Last edited by nomoresonys; 05-18-2022 at 03:50 PM..
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 03:54 PM   #39
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

wonder if you received faulty IC7903 or if it has gotten damaged.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 04:11 PM   #40
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by nomoresonys View Post
maybe check c7901, c7907, c7818, d7805.
I check, they seem to be ok
Quote:
Originally Posted by nomoresonys View Post
wonder if you received faulty IC7903 or if it has gotten damaged.
what do you mean? A6069H defective? was my marriage sold?
romasik is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:35 PM.
Did you find this forum helpful?