Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 05-18-2022, 04:13 PM   #41
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Where should the voltage come from on the 5th leg A6069H?
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 04:42 PM   #42
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

looks like it comes from c7901.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 04:47 PM   #43
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by nomoresonys View Post
looks like it comes from c7901.
no c7901 leg 8 .

Here is a very similar sheme

sharp_runtka933wjn1_delta_dps-262cp-b_psu_sch.pdf
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 05:11 PM   #44
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

I see, ok check c7906, r7909, r7919, d7904.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 05:12 PM   #45
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

make sure the resistors are the correct value and not open.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 05:15 PM   #46
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by romasik View Post
Where should the voltage come from on the 5th leg A6069H?
is this the vcc voltage?
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 05:47 PM   #47
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,806
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by romasik View Post
Where should the voltage come from on the 5th leg A6069H?
Use data sheet. Pin 7,8 are the startup voltage
__________________
I assume no responsibility for any stupid suggestions I might post.
dskall is offline   Reply With Quote
Old 05-18-2022, 11:59 PM   #48
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by dskall View Post
Use data sheet. Pin 7,8 are the startup voltage
Why??
Снимок.JPG
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 12:04 AM   #49
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by dskall View Post
use data sheet. Pin 7,8 are the startup voltage
STR-A6000H_SankenElectric.pdf
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 12:23 AM   #50
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by nomoresonys View Post
I see, ok check c7906, r7909, r7919, d7904.
everything is fine in my opinion
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 06:30 AM   #51
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,186
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by romasik View Post
Hello, please help me i have same problem on my Sharp Aquos 60LC635E No 5V power, tv dead . Blown R7900 and short D7950 . I changed it, than blown R7900 again . D7950 ok. I change IC7903 and cap on 5 leg 50V 47u and R7900 never blown again but 5V not( I do not know what to do . On big two cap 315V, on 5 leg IC7903 9V this very low for start A6069H . Datasheet say min 13V.

Please Help me. board power supply dps-162KP B RUNTKA932WJQZ
The voltage isn't high enough, just like you said here, the question is why, I can't figure it out but one of the pros knows I bet.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 09:56 AM   #52
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,806
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

9.1 Startup Operation
Figure 9-1 shows the circuit around IC. Figure 9-2
shows the start up operation.
The IC incorporates the startup circuit. The circuit is
connected to D/ST pin. When D/ST pin voltage reaches
to Startup Circuit Operation Voltage VST(ON) = 38 V, the
startup circuit starts operation.
During the startup process, the constant current,
ISTARTUP = − 2.5 mA, charges C2 at VCC pin. When
VCC pin voltage increases to VCC(ON) = 15.3 V, the
control circuit starts operation
dskall is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 10:13 AM   #53
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by dskall View Post
9.1 Startup Operation
Figure 9-1 shows the circuit around IC. Figure 9-2
shows the start up operation.
The IC incorporates the startup circuit. The circuit is
connected to D/ST pin. When D/ST pin voltage reaches
to Startup Circuit Operation Voltage VST(ON) = 38 V, the
startup circuit starts operation.
During the startup process, the constant current,
ISTARTUP = − 2.5 mA, charges C2 at VCC pin. When
VCC pin voltage increases to VCC(ON) = 15.3 V, the
control circuit starts operation
between 3rd and 8th leg 300V
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 10:16 AM   #54
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

CAP c2 (C7907) i change but nothing changed
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 10:24 AM   #55
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,806
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Check pin 5 diode, resistor and cap.
dskall is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 10:39 AM   #56
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by dskall View Post
Check pin 5 diode, resistor and cap.
i check, all ok
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 11:11 AM   #57
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,806
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

If all components off of pin5 are good. May have bad ic.
dskall is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 11:23 AM   #58
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by dskall View Post
If all components off of pin5 are good. May have bad ic.
So I replaced it with a new one.

My friend advises me to change IC7801, but I donít understand how it can affect IC7903
romasik is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 11:29 AM   #59
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 8,153
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

What is the voltage on pin 4 of ic7903, this is the FB (feedback) voltage.
Is R7907 ok?
IC7801 will not effect ic7903. IC7801 is the pfc driver ic. and is not active in standby

Last edited by R_J; 05-19-2022 at 11:38 AM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 05-19-2022, 12:05 PM   #60
romasik
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Dnipro
My Country: Ukraine
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 44
Default Re: Sharp LC-60SQ15U TV DPS-167CP - No power

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
What is the voltage on pin 4 of ic7903, this is the FB (feedback) voltage.
Is R7907 ok?
IC7801 will not effect ic7903. IC7801 is the pfc driver ic. and is not active in standby
7907 check his ok, on 4 legs 40mV
romasik is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:59 PM.
Did you find this forum helpful?