Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-15-2022, 01:15 PM   #1
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default philips 32pfl5507k/12

Hi, for philips i need service manual.
I have problem with power supplay DPS-98EP A
I change fuse and TK13A65U. But not have voltage 12V only 3.3V.
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2022, 08:56 AM   #2
dick_barton
Badcaps Veteran
 
dick_barton's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
City & State: Cardiff
My Country: Wales
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,544
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Have a look at
https://english.electronica-pt.com/e...=32PFL5507K/12
__________________
Willing to help but I'm no expert.
dick_barton is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2022, 09:33 AM   #3
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

I already found it. i have ERROR CODES - LED BLINKING CODES.
4s pause and 3 fast flashing led blinking. I can't find this error.
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2022, 01:27 PM   #4
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,670
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Why do you need error codes if you know the problem?
__________________
I assume no responsibility for any stupid suggestions I might post.
dskall is online now   Reply With Quote
Old 01-17-2022, 08:31 AM   #5
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

when connected to the power supply, red led blinking. (4s pause and 3 fast flashing led)
Voltage is only 3.3V.
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2022, 01:18 PM   #6
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Where is TK13A65U in the circuit? is it in the standby, pfc or main circuit?
Usually when a mosfet like this shorts it opens the source resistor and can damage the drive ic as well.
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2022, 02:28 PM   #7
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
Where is TK13A65U in the circuit? is it in the standby, pfc or main circuit?
Usually when a mosfet like this shorts it opens the source resistor and can damage the drive ic as well.
i can't find it in the service manual.
Attached Images
File Type: png Brez naslova.png (1.57 MB, 23 views)
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-17-2022, 03:41 PM   #8
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

The service manual does not have the dps-98ep schematic. That does look like the main mosfet that drives the main transformer. There is a resistor R611 0.24Ω (mosfet source) located beside that heatsink, check that it is not open, I expect that it is open. If R611 is open, check R610 as well, it connects the mosfet source to ic601'a CS pin.

Last edited by R_J; 01-17-2022 at 04:07 PM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2022, 03:12 PM   #9
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
The service manual does not have the dps-98ep schematic. That does look like the main mosfet that drives the main transformer. There is a resistor R611 0.24Ω (mosfet source) located beside that heatsink, check that it is not open, I expect that it is open. If R611 is open, check R610 as well, it connects the mosfet source to ic601'a CS pin.
I marked it wrong, TK13A65U is located on the second aluminum plate.
Attached Images
File Type: jpg dps-98ep-an-2722-171-90579.jpg (253.5 KB, 18 views)
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-18-2022, 04:16 PM   #10
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

What is its board location number? that looks to be a Diode (D120)?
Do you have any voltage across C700A or C120A? (I'm not sure of the numbers).

If it was indeed a mosfet I suspect it is used to switch a voltage

Last edited by R_J; 01-18-2022 at 04:38 PM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2022, 11:53 AM   #11
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
What is its board location number? that looks to be a Diode (D120)?
Do you have any voltage across C700A or C120A? (I'm not sure of the numbers).

If it was indeed a mosfet I suspect it is used to switch a voltage
No voltage on c120 and mosfet.
The problem is on the primary of the transformer
IC 601 may not work. How can I check the operation of the transformer.
Attached Images
File Type: jpg 1.jpg (107.3 KB, 8 views)
File Type: jpg 2.jpg (261.7 KB, 7 views)
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2022, 12:08 PM   #12
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by StromarMiki View Post
No voltage on c120 and mosfet.
The problem is on the primary of the transformer
IC 601 may not work. How can I check the operation of the transformer.
Check R611 0.24 resistor and see if it is open What is the number on Q601 AND IC601?

Last edited by R_J; 01-23-2022 at 12:16 PM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2022, 01:52 PM   #13
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
Check R611 0.24 resistor and see if it is open What is the number on Q601 AND IC601?
R611 is good-closed, Q601 is good, ic601 2QS02G
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2022, 08:23 PM   #14
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Do you have vcc voltage (20v) on pin7 of ic601? be careful not to short the ic pins. There is a resistor connected to pin7, check the voltage there instead of on the ic.

I suspect there is no vcc and the supply for the vcc comes from the standby circuit.

I am starting to think there is no power on signal from the main board. I suspect PC903 is the optocoupler that turns on the power supply
CN4 pin 2 standby should be the power supply on. With CN4 disconnected from the main board, connect pin 1 (3.3v) to pin 2 (standby) and see if you get your 12 volts.

Last edited by R_J; 01-23-2022 at 08:48 PM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 09:43 AM   #15
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
Do you have vcc voltage (20v) on pin7 of ic601? be careful not to short the ic pins. There is a resistor connected to pin7, check the voltage there instead of on the ic.

I suspect there is no vcc and the supply for the vcc comes from the standby circuit.

I am starting to think there is no power on signal from the main board. I suspect PC903 is the optocoupler that turns on the power supply
CN4 pin 2 standby should be the power supply on. With CN4 disconnected from the main board, connect pin 1 (3.3v) to pin 2 (standby) and see if you get your 12 volts.
ic601 pin7 no VCC
CN4 PIN5 no VCC 12V
Power in pin2 is 3V mainboard is work.
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 10:53 AM   #16
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by StromarMiki View Post
ic601 pin7 no VCC
CN4 PIN5 no VCC 12V
Power in pin2 is 3V mainboard is work.
Does ic601 pin 7 connect to J17 and then to J9?
How do you know the main board is working and sending the power ON signal?

Last edited by R_J; 01-25-2022 at 10:57 AM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 12:38 PM   #17
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
Does ic601 pin 7 connect to J17 and then to J9?
How do you know the main board is working and sending the power ON signal?
when connect CN4 on main board in pin 2 have 3v vcc.
and dont have 12v. I thinks is problem in power board.
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 01:03 PM   #18
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by StromarMiki View Post
when connect CN4 on main board in pin 2 have 3v vcc.
and dont have 12v. I thinks is problem in power board.
Does the voltage on pin2 change when you press the power button?
CN4 pin 1 is the standby 3.3 volts that supplies the main board, CN4 pin 2 turns the power supply on and off.

Last edited by R_J; 01-25-2022 at 01:07 PM..
R_J is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2022, 11:03 AM   #19
StromarMiki
Member
 
Join Date: Oct 2021
City & State: Brezice
My Country: Slovenija
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 25
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by R_J View Post
Does the voltage on pin2 change when you press the power button?
CN4 pin 1 is the standby 3.3 volts that supplies the main board, CN4 pin 2 turns the power supply on and off.
When I connect the power cable to 220v only red led blinking.
The main board works but reports an error.
4s pause and 3 fast flashing led blinking. I can't find this error.
Voltage failure is possible.
StromarMiki is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2022, 12:26 PM   #20
R_J
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: ☻
My Country: Canada
I'm a: Professional Tech
Posts: 7,990
Default Re: philips 32pfl5507k/12

Quote:
Originally Posted by StromarMiki View Post
When I connect the power cable to 220v only red led blinking.
The main board works but reports an error.
4s pause and 3 fast flashing led blinking. I can't find this error.
Voltage failure is possible.
Here it is listed under layer 1
Attached Images
File Type: jpg 3 bling code.JPG (167.2 KB, 11 views)
R_J is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 10:04 AM.
Did you find this forum helpful?