Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-23-2022, 04:15 AM   #1
LupenWonse
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: Bayern
My Country: Germany
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 19
Question MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Hi,
I have an MSI 1050 Ti 4GB OC Edition, that I am trying to repair.

Here is my situation:
  • On the card all voltages seem to be present. I could not detect any issues.
  • When the card is installed booting with integrated graphics is no problem.
  • The card is detected correctly by GPU-Z
  • I can read and write BIOS without any problems.
  • I have already tried several BIOS versions but this did not change anything.
  • Installing Nvidia drivers when the card is installed in the system crashes Windows

I am rather new GPU repair and have no idea how to proceed in this situation.
Does anybody have ideas? How could I diagnose this card further?
Thanks
LupenWonse is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2022, 02:17 PM   #2
Bozog
Senior Member
 
Join Date: Jan 2022
City & State: Norfolk
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 123
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quite likely a bad memory chip, see here for how to test them:

https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=84308
Bozog is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 02:19 AM   #3
LupenWonse
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: Bayern
My Country: Germany
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 19
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Thanks for the tip.
I still haven't managed to run mats (some kind of Motherboard incompatibility I think.) but working on it.
LupenWonse is offline   Reply With Quote
Old 01-27-2022, 02:54 AM   #4
LupenWonse
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: Bayern
My Country: Germany
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 19
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

I think I have finally managed to run MATS.
The test shows all read errors on all chips. I do not really know how to interpret this results. Hopefully I am running these tests correctly.

Would this mean that the memory controller is dead and therefore the GPU?
Or could this be caused by something else? (wrong BIOS??)
Thanks for any suggestions.

Code:
mats version 400.184.  Testing GP107 with 1 MB of memory starting with 0 MB.

Read    Error Count: 1426432
Write   Error Count: 0
Unknown Error Count: 0

=== MEMORY ERRORS BY SUBPARTITION ===
SUBPART READ ERRORS WRITE ERRORS UNKNOWN ERRS
------- ----------- ------------ ------------
FBIOA0       356608            0            0
FBIOA1       356608            0            0
FBIOB0       356608            0            0
FBIOB1       356608            0            0

Failing Bits: 
   A000 A001 A002 A003 A004 A005 A006 A007 A008 A009 A010 A011 A012 A013 A014 A015 
A016 A017 A018 A019 A020 A021 A022 A023 A024 A025 A026 A027 A028 A029 A030 A031 
A032 A033 A034 A035 A036 A037 A038 A039 A040 A041 A042 A043 A044 A045 A046 A047 
A048 A049 A050 A051 A052 A053 A054 A055 A056 A057 A058 A059 A060 A061 A062 A063 
B000 B001 B002 B003 B004 B005 B006 B007 B008 B009 B010 B011 B012 B013 B014 B015 
B016 B017 B018 B019 B020 B021 B022 B023 B024 B025 B026 B027 B028 B029 B030 B031 
B032 B033 B034 B035 B036 B037 B038 B039 B040 B041 B042 B043 B044 B045 B046 B047 
B048 B049 B050 B051 B052 B053 B054 B055 B056 B057 B058 B059 B060 B061 B062 B063
LupenWonse is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2022, 08:31 AM   #5
LupenWonse
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: Bayern
My Country: Germany
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 19
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quote:
Originally Posted by Bozog View Post
Quite likely a bad memory chip, see here for how to test them:

https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=84308
Ok, my test setup was not working properly.
You were completely right. I found the defective chip. Thank you very much for your help.
LupenWonse is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2022, 04:36 PM   #6
Megaquake
New Member
 
Join Date: Feb 2022
City & State: Wheeling, WV
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Can you guy help me identify a missing resistor on my MSI 4G 1050ti
Attached Images
File Type: jpg MSI 1050ti.jpg (170.5 KB, 32 views)
File Type: jpg MSI 1050ti2.jpg (108.0 KB, 20 views)
File Type: jpg MSI 1050ti3.jpg (81.4 KB, 20 views)
Megaquake is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2022, 04:38 PM   #7
Megaquake
New Member
 
Join Date: Feb 2022
City & State: Wheeling, WV
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quote:
Originally Posted by Megaquake View Post
Can you guy help me identify a missing resistor on my MSI 4G 1050ti
r1034 in the first pic near the lock
Megaquake is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 02:02 AM   #8
Tiger14n
New Member
 
Join Date: Feb 2022
City & State: Layla
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

hey bro, i have the same problem with a gtx 1060 6gb


Code:
FBIOA0      2726272            0            0

FBIOA1      2729472            0            0

FBIOB0      2731392            0            0

FBIOB1      2732032            0            0

FBIOC0      2726656            0            0

FBIOC1      2722816            0            0

 

Failing Bits: 

   A000 A001 A002 A003 A004 A005 A006 A007 A008 A009 A010 A011 A012 A013 A014 A015
how did you find the defective chip? and have you fixed the gpu yet?
Tiger14n is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 02:52 AM   #9
LupenWonse
New Member
 
Join Date: Dec 2021
City & State: Bayern
My Country: Germany
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 19
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Hi there,
I realized that my test setup was testing the integrated GPU and not the actual card. I used a MATS version which was setup to run blindly, disabled integrated GPU and re-run the test. Then I got a clear FAIL on one of the chips.

But no I still have not repaired the card since I do not have a replacement memory chip.
LupenWonse is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 03:40 AM   #10
benwaterson
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
City & State: Milton Keynes
My Country: United Kingdom
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 154
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

I would have thought MATS would only try and test an nvidia gpu, which if it is the integrated one it was testing then surely that was intel/amd?

I might try this blind method on mine though to see if I get better results than read errors on all banks.
benwaterson is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 04:34 AM   #11
Bozog
Senior Member
 
Join Date: Jan 2022
City & State: Norfolk
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 123
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quote:
Originally Posted by benwaterson View Post
I would have thought MATS would only try and test an nvidia gpu, which if it is the integrated one it was testing then surely that was intel/amd?

I might try this blind method on mine though to see if I get better results than read errors on all banks.
I always have to add -n 1 since I have on-board intel graphics, so:
Code:
./mats -e 20 -n 1
Bozog is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 06:38 AM   #12
benwaterson
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
City & State: Milton Keynes
My Country: United Kingdom
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 154
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quote:
Originally Posted by Bozog View Post
I always have to add -n 1 since I have on-board intel graphics, so:
Code:
./mats -e 20 -n 1
Yes that's the correct syntax to select a different GPU. Doesn't help with the errors unless it testing the wrong card and that card is an nvidia GPU as well afaik
benwaterson is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 08:41 AM   #13
benwaterson
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
City & State: Milton Keynes
My Country: United Kingdom
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 154
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quote:
Originally Posted by benwaterson View Post
I would have thought MATS would only try and test an nvidia gpu, which if it is the integrated one it was testing then surely that was intel/amd?

I might try this blind method on mine though to see if I get better results than read errors on all banks.
No luck for me using this method. Still read errors on all banks
benwaterson is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2022, 02:43 PM   #14
Tiger14n
New Member
 
Join Date: Feb 2022
City & State: Layla
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Quote:
Originally Posted by LupenWonse View Post
Hi there,
I realized that my test setup was testing the integrated GPU and not the actual card. I used a MATS version which was setup to run blindly, disabled integrated GPU and re-run the test. Then I got a clear FAIL on one of the chips.

But no I still have not repaired the card since I do not have a replacement memory chip.
i guess thats not my issue, because i have tested a different GPU on the same setup and got 0 errors
Tiger14n is offline   Reply With Quote
Old 02-16-2022, 03:04 AM   #15
benwaterson
Senior Member
 
Join Date: Aug 2008
City & State: Milton Keynes
My Country: United Kingdom
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 154
Default Re: MSI 1050 Ti - Recognized but no display

Did you manage to get any further with this? @Tiger14n
benwaterson is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:11 AM.
Did you find this forum helpful?