Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-22-2022, 02:57 PM   #1
foshland
Member
 
Join Date: Jan 2017
City & State: Ceuta
My Country: Spain
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default GTX 760 not recogniced correctly

Hi, that card in 3 diferent computers is only detected as a generic display driver, have nothing to do with drivers, post fine but not detected as a gtx, any clue? thanks
foshland is offline   Reply With Quote
Old 01-22-2022, 03:38 PM   #2
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 2,616
Default Re: GTX 760 not recogniced correctly

try MATS for memory damage
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 01-23-2022, 09:25 PM   #3
foshland
Member
 
Join Date: Jan 2017
City & State: Ceuta
My Country: Spain
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default Re: GTX 760 not recogniced correctly

Hi, finally it was a memmory fault as ktmmotocross said, thanks a lot.


But the problem was a faulty capacitor near the memmory module that was giving errors, so no need to work on the module, just replace the capacitor

Graphic card working again, thanks a lot
foshland is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2022, 12:08 AM   #4
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 2,616
Default Re: GTX 760 not recogniced correctly

hpw u find that capacitor is bad?
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 01-24-2022, 09:26 PM   #5
foshland
Member
 
Join Date: Jan 2017
City & State: Ceuta
My Country: Spain
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default Re: GTX 760 not recogniced correctly

Hi, it looked discoloured, not same color as the ones in other memmories, checked with capacitance meter and changed to the value the other mems had and voila. Thanks KTM
foshland is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 09:30 AM   #6
DynaxSC
Senior Member
 
Join Date: Apr 2021
City & State: Parcela/Mazowieckie
My Country: Poland
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 158
Default Re: GTX 760 not recogniced correctly

That's really a creative diagnosis method, really would never come on it
DynaxSC is offline   Reply With Quote
Old 01-25-2022, 10:16 AM   #7
foshland
Member
 
Join Date: Jan 2017
City & State: Ceuta
My Country: Spain
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default Re: GTX 760 not recogniced correctly

Well, I had a look in the directions where KTMmotocross told me, memmory problem, used MATS, it detected some (14K) faults, had a look with the microscope arround the faulty mem, saw a discolored capacitor and why not meassuring it???, looks like faulty? change it!!!, no heat aplied to the mem chip, so it seems to be just that capacitor out of range, now everything is running fine, detected as it is and GPU-Z tells its fine. Changed pads and thermal paste, runned furmark for an hour and still fine. Card is working and doing what it has to do, play games.

Thanks to KTM user and all of the comunity
foshland is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 02:41 PM.
Did you find this forum helpful?