Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2019, 02:09 PM   #21
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,117
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

1) There is at least 1 LED that I see, LED3_AVDD next to RD02 component. I expect this LED to come on if the boosted AVDD Voltage is present.
2) I see VGH and VCOM test points close to IC U0205.
3) I see V12 test point next to inductor L202.
4) What is the P/N of U0201?
I cannot see the rest of the test points due to poor picture that is not on focus.
You need to take hi-res straight shot of the whole T-CON board.
__________________
Never stop learning
Basic LCD TV and Monitor troubleshooting guides.
http://www.badcaps.net/forum/showthr...956#post305956

Voltage Regulator (LDO) testing:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...999#post300999

Inverter testing using old CFL:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...er+testing+cfl

Tear down pictures : Hit the ">" Show Albums and stories" on the left side
http://s807.photobucket.com/user/budm/library/

TV Factory reset codes listing:
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=24809

Last edited by budm; 08-18-2019 at 02:20 PM..
budm is offline   Reply With Quote
Old 08-18-2019, 02:13 PM   #22
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

This is interesting, if you could fix your tcon, you would have a spare.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 08-19-2019, 05:25 AM   #23
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Hi all thanks for the info. I will take a look later when back from work.
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 12:01 PM   #24
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Ok so received a second hand tcom board today that I purchased from ebay for 11 quid delivered. When I connected it up and turned on the power three blue leds lite up then a noise that sounded like a hdd booting could he heard and the tv is now working perfectly. Didn't realise that the board had lights as the broken one none lite up.

Thanks for all the useful information appreciate your help.
What a great forum to be part of.

Kind Regards

Nick
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 12:38 PM   #25
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Glad to hear it.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 01:08 PM   #26
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39,117
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Quote:
Originally Posted by Nix125 View Post
Ok so received a second hand tcom board today that I purchased from ebay for 11 quid delivered. When I connected it up and turned on the power three blue leds lite up then a noise that sounded like a hdd booting could he heard and the tv is now working perfectly. Didn't realise that the board had lights as the broken one none lite up.

Thanks for all the useful information appreciate your help.
What a great forum to be part of.

Kind Regards

Nick
Thanks for the follow-up.
budm is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 01:18 PM   #27
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Particular thanks to nomoresonys and dudm for being extremely helpful and polite.

Thanks Guys.
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 08-22-2019, 02:06 PM   #28
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

I appreciate it, was painless, it's always fun to help nice people that respond in a timely manner as you did, some take a couple weeks in between posts. By that time I've forgotten what the details even were.

Last edited by nomoresonys; 08-22-2019 at 02:09 PM..
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 05:22 AM   #29
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Hello again all. An update to the tcon board I fitted a while ago it appears that when I turn the device on in the mornings all works as it should but when I turn the device off then shortly later turn it back on I encounter the same issue as described in the initial post. If I leave the device off for a considerable amount of hours and turn back on it works again, perhaps when just cold. Question is, is this a faulty tcon boad or perhaps a power board. The light on the tcon does not turn on when this happens and you can hear audio. Any assistance would be greatly appreciated. Thanks

Last edited by Nix125; 12-07-2019 at 05:24 AM..
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 07:07 AM   #30
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Try a firmware update, wondering if it's an eeprom issue.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 07:16 AM   #31
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Maybe try a factory reset.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 07:23 AM   #32
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Hi nomoresonys, yea good shout I'll give both ideas a go when the TV starts working again. Cheers
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 07:52 AM   #33
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Easy little reset that might work: Disconnect the power cord from the outlet, press and hold the power button on the TV (not the remote), for at about 20 seconds. Then wait a few minutes and plug the TV back in and press power once.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 08:12 AM   #34
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Just tried the above and didn't work so will wait until tv works again and perform a firmware update and factory reset
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 08:20 AM   #35
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Ran across this, seems it says don't update to latest firmware if you want to use their process/hacks: https://wiki.samygo.tv/index.php?title=Main_Page

Last edited by nomoresonys; 12-07-2019 at 08:21 AM..
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 08:26 AM   #36
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

There's eeprom resets there BUT I didn't see model H on the list, usually involves: with tv unplugged, short pins 5 and 6 with a wire-plug tv in turn on for 20 seconds-turn tv off, remove wire, something to that effect.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-07-2019, 08:45 AM   #37
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Here he's resetting a D5700, I couldn't find one in English, hell if I know why, it's a pretty popular language:https://www.youtube.com/watch?v=DDzOSdfA41s

Last edited by nomoresonys; 12-07-2019 at 08:47 AM..
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 04:26 AM   #38
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Boom fixed!! Thanks for you help again nomoresonys. I updated the firmware and still had the issue so reset all settings which fixed the issue. I didn't think such a simple action would have such an effect
Nix125 is offline   Reply With Quote
Old 12-08-2019, 05:48 AM   #39
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,468
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Glad to hear it.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2019, 07:08 AM   #40
Nix125
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Swindon
My Country: Uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: Samsung UE55H6200 Sound but no video display

Ah dam seems to be happening again now even after resetting the device. Seems to work if left for around 6 hours then when tuning off on same issue happens. Any ideas? Thank you
Nix125 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 05:02 AM.
Did you find this forum helpful?