Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals > BIOS & Schematic Requests!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 12-02-2019, 01:07 PM   #1
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Problem with Asrock H170M Pro4

Hi,

Have two of this mainboard brand new.Both power up but no screen.


I ll put two cpu,two psu and many bars of ram.If i take off the buzzer no beep.

Try to write bios chip with first or last bios on the Asrock site,my programmer EZP 2019 said file its too long .

https://www.asrock.com/mb/Intel/H170...ex.ro.asp#BIOS

Original bios bin it was on mainboard chip saved.

Thx.

Last edited by Aliencomputres; 12-02-2019 at 01:10 PM.. Reason: no attach.
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 12-02-2019, 02:19 PM   #2
SMDFlea
Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,599
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

The instantflash bios version is the correct size,after extracting it from the zip. Its a problem with your programmer or programmer settings. Try also renaming the bios to .bin , .rom .Post your bios backup here .

Last edited by SMDFlea; 12-02-2019 at 03:40 PM..
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 08:47 AM   #3
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

rev 1.50 from Asrock site is 16 mb and the original bios from mainboard is 8 mb.
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 12-03-2019, 08:53 AM   #4
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

Same topic here

https://forum.laboneinside.com/viewtopic.php?f=9&t=6974
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 12-29-2019, 02:26 PM   #5
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

i cant upload the original bios bin.

Try to upload but nothing happens.Why?
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 02:07 AM   #6
SMDFlea
Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,599
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

Quote:
Originally Posted by Aliencomputres View Post
i cant upload the original bios bin.

Try to upload but nothing happens.Why?
check the advanced button - Manage Attatchments, then post a zip or rar.
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 12:30 PM   #7
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

ok.
Thank you very much.
In attach is the bios i ll have on the both motherboard.
Attached Files
File Type: zip de pe mb rev 2.20.zip (4.70 MB, 9 views)

Last edited by Aliencomputres; 12-30-2019 at 12:32 PM..
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 12-30-2019, 02:00 PM   #8
SMDFlea
Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,599
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

The bios is corrupt,its from an MSI Z97 Gaming 5. Anyway, its the wrong bios,wrong size bios chip .

Last edited by SMDFlea; 12-30-2019 at 02:53 PM..
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2020, 02:26 AM   #9
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

Ok.
The bios chip on the mb is 25L12873FPI.
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2020, 10:56 AM   #10
SMDFlea
Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,599
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

The 25L12873F is a 128MB chip,divide it by 8 ,we get 16 so the bios chip is the right size. According to the datasheet though it has permanent quad enable set QE=1 ,and quad i/o isn`t set in the bios,you can check it if you open the bios with intel flash image toolkit.TheVSSC table in the bios has a winbond W25Q128FV ,the PDIP part number are: W25Q128FVAIG,W25Q128FVAIP,W25Q128FVAIQ,W25Q128FVAI F . The W25Q128FV isn`t in the EZP support list,you might be able to cross reference it with something else that is,then disable the ID check and program it as that, or use a different programmer .

https://www.hklrf.com/24download/img/EZP2019-List.txt

Last edited by SMDFlea; 01-01-2020 at 11:00 AM..
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 01-01-2020, 04:27 PM   #11
SMDFlea
Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,599
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

buy the W25Q128FVAIG
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2020, 05:02 AM   #12
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

One of them powering up,and have bios post.
Try later another one.
Inscription on the bios chip on the mb is 25L12873FPI
Programmer identified the chip like KH25L12835F
Flash BIOS with ch341a programmer black and the bios ver 7.20 on official site.-with the original bios chip on the motherboard.

Well, thanks a lot, SMDFlea.
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 01-04-2020, 12:01 PM   #13
Aliencomputres
Member
 
Join Date: Aug 2019
City & State: Iasi
My Country: Romānia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 50
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

Hi,
And the second mb its been resurrected.
Thx again SMDFlea.
Aliencomputres is offline   Reply With Quote
Old 01-05-2020, 02:16 AM   #14
SMDFlea
Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,599
Default Re: Problem with Asrock H170M Pro4

You`re welcome .
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:38 AM.
Did you find this forum helpful?