Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 03-03-2020, 08:16 PM   #1
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

Have done a reset. Can get the menu and when auto scanning for OTA channels is finds none of the 45 channels that my other TVs find. What to check first?
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 02:31 PM   #2
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5,632
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

Did you try firmware update and or factory reset?
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 03:53 PM   #3
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,546
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

have you selected "antenna mode" in the menu (as opposed to cable).
budwich is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 07:04 PM   #4
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

Thanks for your replies. I have reset the TV. Then scanned for channels using the "antenna" mode which is an outside antenna that works well for all my TVS. I have NOT done a firmware update b/c my ordered JVC remote has not arrived yet. I would love for this dumb TV to come back to life. Will update when the remote arrives. I may hook the computer to one of its HDMI and see what happens
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-04-2020, 07:30 PM   #5
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,546
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

that would be a good idea especially if you don't know the tv's history. Just to be sure we understand, can you post a picture of the menu that you used to set "antenna"?
budwich is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 07:14 PM   #6
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

Got the remote control for it and same issue, no channels found. See pics. There are two different ways to scan for channels, using the attached outdoor OTA cable to the back of this TV, and specifying ANTENNA mode....neither find any channels.
Attached Images
File Type: jpg IMG_20200305_185925.jpg (333.1 KB, 6 views)
File Type: jpg IMG_20200305_190004.jpg (418.7 KB, 5 views)
File Type: jpg IMG_20200305_190235.jpg (393.0 KB, 6 views)
File Type: jpg IMG_20200305_190247.jpg (405.2 KB, 4 views)
File Type: jpg IMG_20200305_190332.jpg (423.6 KB, 5 views)
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 08:59 PM   #7
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,546
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

:-(

have you got any "base video sources" (ie. cable box, vcr, video camera) that you can try inputting? do you get a different response if you choose "cable"? have you checked the input connector with a meter to see if is not shorted?
budwich is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 10:56 PM   #8
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

Thx Budwich. I did try scanning using the "cable" and still no channels found. I did plug an active HDMI computer into two of its HDMI ports and got no response. No. I have not checked grd on the input, but will do so in the morning. I guess I'll have to crack this open and take a look.......?
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2020, 11:17 PM   #9
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,546
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

hold it... you plugged in a hdmi cable (and input a displayable signal ... dvd etc) and do not get a picture?
budwich is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 12:46 PM   #10
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

This TV was NOT recognized by my computer, and thus did not show picture, so maybe the HDMI ports on the TV are bad? I am going to try other inputs in a bit and a different computer or output from another HDMI device.
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 01:07 PM   #11
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,546
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

ah.... it appears that your problem is wider than "no channels".... you likely have a significant main board problem that is impacting all inputs on that board. You should probably start checking voltages on the main board to see if any are missing.

Having said that, using an hdmi from a computer isn't the best way to test ports. This is because computers can easily set a resolution that is NOT supported by an external display and result in no picture. Get a cheap dvd player or otherwise to confirm operation of hdmi.

Last edited by budwich; 03-06-2020 at 01:09 PM..
budwich is offline   Reply With Quote
Old 03-06-2020, 03:37 PM   #12
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

thanks, a work in progress
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 12:42 PM   #13
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

The Antenna connector center pin is not grounded. The PS has exactly the correct output voltage values. The PS main cap voltage is 320vdc, cap rated at 450. The main board's central processor is warm. All the caps on the PS and main boards appear physically perfect. BLs On. Menu display perfect. Music Menu displays full screen image. DVD play plugged into all three HDMI ports do not display anything. Cannot find firmware. Cannot get into the factory mode. Have done reset from the menu. Channels scanned finds no channels. Advice now?
Attached Images
File Type: jpg JVC LABEL 1.jpg (795.3 KB, 2 views)
File Type: jpg JVC Whole 2.jpg (524.8 KB, 3 views)
File Type: jpg JVC PS 3.jpg (652.4 KB, 3 views)
File Type: jpg JVC PS vdc 4.jpg (526.0 KB, 4 views)
File Type: jpg JVC Main 5.jpg (800.1 KB, 6 views)
File Type: jpg JVC Main In 6.jpg (794.5 KB, 2 views)
File Type: jpg JVC Tcon 7.jpg (773.4 KB, 1 views)
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 12:54 PM   #14
budwich
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2015
City & State: Kanata Ontario
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,546
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

well now you have "narrowed down" the problem.... :-) It is likely a problem with the main board which houses the inputs and conversions. The menus are generated internally and don't go thru much / any signal conversion / capture and the display basically works. You need to start checking voltages in and around the hdmi area especially 5v which is used in the protocol. When you try to select an hdmi input, what does the screen display? You can / should trace voltages coming from the PS to the main and into the main.

although hard to tell from the pictures, there appears to be some bulging of tops on some of the caps on the main board.... maybe.

Last edited by budwich; 03-07-2020 at 12:59 PM..
budwich is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 06:05 PM   #15
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

When I have a device plugged to the HDMI port and change to that port it says "Checking Signal" and then "No signal". I will check the top and bottom of the caps again. Too bad I cannot find any historical common faults on this model. Also, I talked to the previous owner and this was used as a kids plaything, plugging and unplugging lots of HDMI toys, so I am going to have a close look for a damaged HDMI connector..

Last edited by captainKKK; 03-07-2020 at 06:09 PM..
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2020, 06:25 PM   #16
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,502
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

figures... another MSD main IC.
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2020, 11:38 AM   #17
captainKKK
Senior Member
 
Join Date: Sep 2018
City & State: Katy, Texas
My Country: United States
Line Voltage: Low
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 161
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

Your are right. see pic and very small bump above the third row of letters, above the 1. What causes this, lightning strike or is this a high probability of more component failures on the tcon and PS boards? Can I replace the MSD?
Can I use a different model board like I have a bad JVC mainboard JVC 3655-0852-0150 (3B). Can I use a JVC 3655-0852-0395 and or JVC 3655-0852-0395R, and or JVC 3655-0852-0150R replacement (R=roku?)
Attached Images
File Type: jpg JVC main Chip fault 10.jpg (510.3 KB, 13 views)
captainKKK is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2020, 01:47 PM   #18
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5,632
Default Re: JVC EM55FT everything ok but cannot find any channels

.

Last edited by nomoresonys; 03-08-2020 at 02:13 PM..
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 04:18 AM.
Did you find this forum helpful?