Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 07-15-2021, 02:56 AM   #1
AJ847.63e
Member
 
Join Date: Aug 2020
City & State: Amazon
My Country: Africa
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 48
Default iPhobe XS wont charge after battery replacement

Hi All,

Replaced a original XS battery yesterday as it was down to 78% battery health and would drain from 100% to flat within a day or so. After replacing the battery we noticed the battery would not charge, ie the phones not coming up with the charging symbol. I tried connecting it to 3U tools and that is unable to detect the phone. I took the phone apart again and this time removed the screw plate covering the connectors and left the display hinged open to make sure nothings shorting but no change. I then found the vol +/- and vibrate ribbon connector on the ribbon side has a few bent pins, could that cause a charging issue? The buttons are not working either when the phones on so that clearly needs to be replaced.

I disconnected the battery and hooked up my USB C meter and the phone initially draws 5V 0.0090A than jumps up to 0.0135A than dips back down to 0.0090A and continues fluctuating around those areas. I took resistance and diode measurements of the battery connector but unfortunately haven't been able to find reference XS values and I don't have a ZXW license. Values are (measurements taken as battery below connector and ground pins excluded) :
Pin 1 Bottom left R=3.5 D=0.001
pin 2 R=3.7 D=0.001
pin 3 R=3.6 D=0.003
Pin 4 Top left R=1 D=0.002
Pin 5 R=1M+ D=0.415
Pin 6 R=1M+ D=0.415

I'm thinking Tigris is bad, but wanted to get some advise before I go gunho on the usual suspects. Seeing pins 1-4 seem to have shorts I have not tried a new dock connector, plus I also do not have one to try. I noticed there are multiple versions of tigris and tristar, is there a way to find out which one your board uses without taking the board apart? I do not have a board separator so I would have to order one.

Short bit of history, about a year ago I replaced the display as the phone was dropped and the display had the typical green line in it. Replaced it with a OEM refurb as I do not trust aftermarket displays. Wondering if this has something to do with the battery dying so fast. The phones only a year and a half old, and it's barely used. That's really quick for a battery to loose so much of it's charge capacity. My 7+ still lasts me 3 days on a single charge.
AJ847.63e is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 10:27 PM.
Did you find this forum helpful?