Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals > BIOS & Schematic Requests!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 09-05-2017, 09:20 AM   #1
mohibr
New Member
 
Join Date: Aug 2012
City & State: Leicestershire
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8
Default Hp Touchsmart 300 bios

Hi,

Does anyone have a working dump for the HP Touchsmart 300 with motherboard APP78-CF, the problem i have with this machine is when powered on only the fan comes on, very loudly, no beeps or anything else. Iv already tried removing all the components ie. RAM, HDD, etc. but get the same result.

Any help/advice would be appreciated, thank you.
mohibr is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2017, 07:15 AM   #2
Spitz
Member
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 94
Default Re: Hp Touchsmart 300

Quote:
Originally Posted by mohibr View Post
Hi,

Does anyone have a working dump for the HP Touchsmart 300 with motherboard APP78-CF, the problem i have with this machine is when powered on only the fan comes on, very loudly, no beeps or anything else. Iv already tried removing all the components ie. RAM, HDD, etc. but get the same result.

Any help/advice would be appreciated, thank you.
Does the power light flash when you turn it on. Count the number of flashes. Are you using the original power adapter? You cannot just substitute a notebook adapter.
Spitz is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2017, 09:50 AM   #3
bachir2004
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2015
City & State: casablanca
My Country: maroc
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 357
Default Re: Hp Touchsmart 300

try this one not tested.
bachir2004 is offline   Reply With Quote
Old 09-06-2017, 11:03 PM   #4
mcplslg123
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2015
City & State: siliguri
My Country: india
Line Voltage: 220vac,60hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 3,784
Default Re: Hp Touchsmart 300

In a very similar case i found the dvd was bad. It was thinkpad Edge AIO. Fan moving very loudly perhaps indicates some component attached to the mobo is bad. So isolate one by one and you may get display. I learnt this after wasting 2 hours flashing bios and troubleshooting.
mcplslg123 is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2018, 10:48 AM   #5
LatinMcG
Member
 
Join Date: Jun 2015
City & State: Tampa, FL
My Country: USA/Puerto Rico
Line Voltage: Tickles the tongue
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39
Default Re: Hp Touchsmart 300

Does anyone have the 300-1223 which is version 5.12 ?
i flashed the oem dload and have no logo.

then flashed the 300-1038HK and shows version 6.xx and french but logo works.

or maybe a way to fix the SLP DMI info of this amibios junker.
LatinMcG is offline   Reply With Quote
Old 01-20-2018, 02:46 PM   #6
LatinMcG
Member
 
Join Date: Jun 2015
City & State: Tampa, FL
My Country: USA/Puerto Rico
Line Voltage: Tickles the tongue
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 39
Cool Re: Hp Touchsmart 300

Quote:
Originally Posted by LatinMcG View Post
Does anyone have the 300-1223 which is version 5.12 ?
i flashed the oem dload and have no logo.

then flashed the 300-1038HK and shows version 6.xx and french but logo works.

or maybe a way to fix the SLP DMI info of this amibios junker.
i flashed original webpage JESS5.12 renamed to JESS512.bin in linux with flashrom and my trusty CH341A (in windows all spi flash proggy versions misread for me?)

then i was able to recover the template of dmi info from the french bios and apply it to mine with amidedos which is part of TTAV134 hp_dmi_tools with commands similar to
https://forums.mydigitallife.net/thr...11#post-412592
had to write each line manually as config.dms did not work to write.. i think its due to version and date lines in it had to be erased?

Last edited by LatinMcG; 01-20-2018 at 02:48 PM..
LatinMcG is offline   Reply With Quote
Old 08-04-2021, 10:38 PM   #7
azcani
New Member
 
Join Date: Aug 2021
City & State: Ciudad de México
My Country: México
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1
Default Re: Hp Touchsmart 300

Hello! ... I have the same problem of the fans to the maximum ... what should I do to compose it? ...

Last edited by SMDFlea; 08-05-2021 at 04:37 AM..
azcani is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 12:20 PM.
Did you find this forum helpful?