Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-16-2020, 11:03 AM   #1
JDC
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2015
City & State: Wheeling, WV
My Country: USA
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 216
Default (SOLVED) 75UK6570PUB-BUSGLOR Lights up, no video

NOTE: TV WAS ORIGINALLY POSTED AS A D50U-D1. THIS HAS BEEN CORRECTED.

Issue: TV turns on, lights up, but displays no video.

Solution:

C106 surface mounted capacitor on the left panel board. Once this tiny capacitor is replaced, tv turns on without issue.

To find:

With TV turned off and panel boards (board connected directly to the panel) exposed, test for capacitor shorts. In this case, not only was C106 short, but it caused false shorts on other areas on the board. Replace, retest those that were short.

Capacitor was replaced with the same physical size capacitor. I do not know the exact rating.

Replacing the capacitor requires a microsoldering tip. You can get away with using hot air but I'd advise against that; the panel ribbons are too close the area that needs attention.

Last edited by JDC; 01-16-2020 at 12:01 PM..
JDC is offline   Reply With Quote
Old 01-16-2020, 12:49 PM   #2
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,550
Default Re: (SOLVED) D50U-D1 Lights up, no video

Good to hear, thanks for sharing.
nomoresonys is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 03:13 PM.
Did you find this forum helpful?