Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-14-2022, 02:58 AM   #181
ilias7790
Member
 
Join Date: Oct 2018
City & State: Stockholm
My Country: Sverige
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 28
Default LENOVO L14S G2 Where is point to connect?

LENOVO L14S G2 Where is point to connect?
Attached Images
File Type: jpg photo_2022-02-07_14-54-39.jpg (133.3 KB, 135 views)
ilias7790 is offline   Reply With Quote
Old 02-14-2022, 07:07 AM   #182
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,370
Default Re: LENOVO L14S G2 Where is point to connect?

Quote:
Originally Posted by ilias7790 View Post
LENOVO L14S G2 Where is point to connect?
There is no programmer that supports this chip yet,as you`ve already been told https://www.badcaps.net/forum/showthread.php?p=1108743 .To find the pinout you need the schematic.
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2022, 08:15 AM   #183
L1MON1991
New Member
 
Join Date: Jun 2021
City & State: Capital
My Country: Argentina
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by 69d0b913 View Post
Thank you for your time, but I managed to remove the T14 bios password using my RT809H, this machine does everything, you just have to know how to use it, after many tests I discovered some achievements that no one shares.
Hi! How you removed the password with rf809h? pls help me!!!!
L1MON1991 is offline   Reply With Quote
Old 02-18-2022, 08:22 AM   #184
69d0b913
Member
 
69d0b913's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
City & State: BH
My Country: BR
Line Voltage: 120
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 139
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by L1MON1991 View Post
Hi! How you removed the password with rf809h? pls help me!!!!
I don't know which machine is trying to remove the password, but if it's the ones in this topic, go back to the beginning of this one Thread, nao tem erro.
69d0b913 is offline   Reply With Quote
Old 02-24-2022, 09:47 PM   #185
69d0b913
Member
 
69d0b913's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
City & State: BH
My Country: BR
Line Voltage: 120
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 139
Default Re: mec 16xx dump with info block

very good!
69d0b913 is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2022, 10:32 AM   #186
gesmat
New Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: PIekary
My Country: Poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: mec 16xx dump with info block

Hello, password on T590. I have Vertyanov, read mec1663 epprom area 2kb and write edited bin with same FF inside. Now laptop show me messages like this. Invalid RFID Configuration Area etc. I can't enter to bios settings... Do you have mec 2kb bin without password?
gesmat is offline   Reply With Quote
Old 03-01-2022, 09:26 PM   #187
black0hackers
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2020
City & State: oregon
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 236
Default Re: mec 16xx dump with info block

Some one can point jtag on X1 gen8?
GX4A0/GYG50 NM-C881 REV 1.0
Attached Images
File Type: jpg image_2022_03_01T14_09_28_543Z.jpg (335.6 KB, 114 views)
black0hackers is offline   Reply With Quote
Old 03-03-2022, 03:33 AM   #188
gesmat
New Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: PIekary
My Country: Poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3
Default Re: mec 16xx dump with info block

Anyone can remove password from 2kb epprom bin?
gesmat is offline   Reply With Quote
Old 03-30-2022, 11:04 AM   #189
novator2007
New Member
 
Join Date: Oct 2016
City & State: majorak
My Country: mumbai
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
I just moved reset signal resistor and used keyboard connector to do all the programming. Worked well.
Hi,

Can you please post picture/link of your Keyboard connector board for RT809H?
I can find only with 32 Pin connector,but T490 used 40 Pin Keyboard connector
novator2007 is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2022, 06:11 AM   #190
cayenne
New Member
 
Join Date: Jul 2017
City & State: Tallinn
My Country: Eesti
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 15
Default Re: mec 16xx dump with info block

P52 has mec1653, jtag pins are same as other thinkpads.

did put the pull up resistor for reset , but Vertyanov_JIG gives error.

did anyone managed to read the eprom from P52
Attached Images
File Type: jpg p52xmec1653.jpg (1.01 MB, 92 views)
cayenne is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2022, 09:25 PM   #191
dam1inc
New Member
 
Join Date: Jan 2017
City & State: Long Beach, CA
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: mec 16xx dump with info block

I was wondering if it was possible to use rt809h bga63 adapter to read/erase/write mec1663 offline
dam1inc is offline   Reply With Quote
Old 04-07-2022, 08:27 PM   #192
anhbanxoi
Member
 
Join Date: Sep 2021
City & State: Ho Chi Minh
My Country: VN
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 55
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by cayenne View Post
P52 has mec1653, jtag pins are same as other thinkpads.

did put the pull up resistor for reset , but Vertyanov_JIG gives error.

did anyone managed to read the eprom from P52
Same here. Everything look good but unable to read data.
anhbanxoi is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2022, 02:29 PM   #193
AAAC
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2020
City & State: Zacatecas, Zacatecas.
My Country: Mexico
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 242
Default Re: mec 16xx dump with info block

Assuming everything is OK, I suggest to take a look at motherboard schematic, check JTAG interface, you will see each signal has a PULL-UP resistor which are not populated in motherboard.
Now check the programmer to see if it has these PULL-UP resistors on JTAG signals.

You may have to add these PULL-UP resistors to motherboard JTAG signals for programmer to work… worth a try.
AAAC is offline   Reply With Quote
Old 04-09-2022, 02:54 PM   #194
69d0b913
Member
 
69d0b913's Avatar
 
Join Date: Mar 2018
City & State: BH
My Country: BR
Line Voltage: 120
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 139
Post Re: mec 16xx dump with info block

You don't need a resistor, just jump and read it, if you couldn't read it, you can extract the EC from the original file and then just flash the MEC16xx, nothing more than that. After the procedure you will have to write all the machine information such as the serial number of the machine board and a few more things. Some machines can't read the MEC16xx just write, I had this same experience on a T14 thinkpad, I discovered it after 3 weeks of attempts, so I just wrote it I used the same way I described it above and then I was successful.

Last edited by 69d0b913; 04-09-2022 at 03:03 PM..
69d0b913 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2022, 11:04 PM   #195
anhbanxoi
Member
 
Join Date: Sep 2021
City & State: Ho Chi Minh
My Country: VN
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 55
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by 69d0b913 View Post
You don't need a resistor, just jump and read it, if you couldn't read it, you can extract the EC from the original file and then just flash the MEC16xx, nothing more than that. After the procedure you will have to write all the machine information such as the serial number of the machine board and a few more things. Some machines can't read the MEC16xx just write, I had this same experience on a T14 thinkpad, I discovered it after 3 weeks of attempts, so I just wrote it I used the same way I described it above and then I was successful.
Hi, Can you show me how to extract EC from original file? TIA
anhbanxoi is offline   Reply With Quote
Old 04-20-2022, 03:28 AM   #196
cpnetwork
New Member
 
Join Date: Mar 2016
City & State: vietnam
My Country: ho chi minh
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1
Default Re: mec 16xx dump with info block

Thinkpad T15 g2 ... SIO MEC1503 jtag pinout .... help me !! thank all !
Attached Images
File Type: jpg MEC1503 T15 GEN 2.jpg (420.6 KB, 56 views)
cpnetwork is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2022, 03:19 PM   #197
NBel
New Member
 
Join Date: May 2016
City & State: Chisinau
My Country: Moldova
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by 69d0b913 View Post
Finally, I managed to solve this damn T14 again. Now it works perfectly without a password and without computrace.
Hi, how did you solve 2202 Product Name is invalid error? Playing with Maintenance Utilities 1.11 for hours, programmed B0 and C0 couple of times, programmed band name but error is still here.... Thanks for the help!!!
NBel is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2022, 03:48 PM   #198
EvilBzyk
New Member
 
Join Date: Feb 2010
City & State: Rzeszów
My Country: Poland
Posts: 6
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by keczuk View Post
Someone have pinout and photo from resistor move to enable jtag in this carbon ?? X1 Carbon 7th
We create pinout and successfully remove password from GX4A0 GYG50 NM-C881 REV:1.0

More info soon.
EvilBzyk is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2022, 01:09 PM   #199
NBel
New Member
 
Join Date: May 2016
City & State: Chisinau
My Country: Moldova
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: mec 16xx dump with info block

Quote:
Originally Posted by NBel View Post
Hi, how did you solve 2202 Product Name is invalid error? Playing with Maintenance Utilities 1.11 for hours, programmed B0 and C0 couple of times, programmed band name but error is still here.... Thanks for the help!!!
Ok, going deeper in the rabbithole of lenovo Maintenance Utilities.))
My laptop is P14s gen1. EC Flashed with rt809f, no problem, same resistor for jtag reset and the same jtag pinout as showed earlier in the topic. Now we need to write serials back, and here is the problem!
Googling this problem lead me to this video https://www.youtube.com/watch?v=U30H3_iNM3k
I am using ThinkPad maintenance utilities 1.11(x64) blabla august.12.2020. First time I didnt have planar service option in the forst menu at all. Ok, I found two files - plnsrv.ini and tpconfig.ini with the utility. but plnsrv.ini doesnt have P14s entry for the model! Ok, notepad and lets add this entry manually. Copied two files on the flash drive in the same folder with boot64.efi and planar service option appeared. But anyway - i am introducing all info - c0, model, kb language, uuid, and after restart - the same 2202 Product name...

Now I am thinking that this utility is too outdated for the p14s... And it looks to me that I am out of options... Maybe somebody have any thoughts? Will be very gratefull....
NBel is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2022, 01:21 PM   #200
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,253
Default Re: mec 16xx dump with info block

This might be a bit newer: https://www.badcaps.net/forum/attach...7&d=1619070280
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 05:13 AM.
Did you find this forum helpful?