Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Power Supplies and Power Supply Design
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 01-06-2022, 03:54 PM   #1
UglyBetty
Member
 
Join Date: Jan 2022
City & State: Edmond, Oklahom
My Country: USA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 20
Default Need some help with Epson Printer Power Supply C655 MAIN

Here is the back story. This printer had been sitting for about two years not used. I removed the print head to clean it (completely dried out). I cleaned it and reinstalled in. Powered the printer on, the printer started going through it's normal start-up procedure and part way through it was like the power just shut off. No sound, not lights, no error messages, it just went completely off. I suspect the power supply.

At any rate, the schematic for the power supply is included.

There is a lot going on on the low voltage side that I am not able to make heads or tails out of! I believe the stand-by power is derived on the low voltage side.

I have tried doing some initial testing with the supply removed and could not really tell much as I was not able to get it out of stand-by mode. The fuse is good and I'm getting power into and out of the rectifier.

One thing I have discovered, if I reconnect the supply to the processor board, I hear sort of a high-pitched "beep" sound from the supply. I believe the supply is attempting to start up but them shuts down. After doing more testing last night, I discovered that R12 looked "chalky" colored, I believe it was blue, or light blue at some point. I pulled it and it measured 1.2 ohms. According to the schematic, it should be 0.3 ohms. I didn't have a 1 watt resistor so I had to order one.

On the output I have nothing, no +42v, no +5v and no +3.3v.

Can you folks help me get this supply working again? I would greatly appreciate your help.
Attached Files
File Type: svg Epson Power Supply.svg (655.1 KB, 19 views)
UglyBetty is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:01 PM.
Did you find this forum helpful?