Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-26-2021, 04:34 AM   #1
Stuckster
Member
 
Join Date: Oct 2019
City & State: Sydney
My Country: Australia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 40
Default TCL 65" U65E5800FS - Black shading after startup

Hi all,

TCL Model U65E5800FS (AUS)
D65A620U (CN equivalent)

My 65" TCL just started doing something strange. I searched the forums but couldn't find any threads covering the exact issue (possibly not using the right keywords).

When I turn it on the title screen displays normally... a brilliant, consistent white with no artifacts and the TCL logo in the middle.


Within 2 sec to 2 min the left and right side of the screen go dark, creating a vignette with only the centre illuminated.



Same issue using my PC as the source.


I have tested the issue with two separate sources using two different HDMI cables in all 4 HDMI ports. Same result each time. So it points to a hardware issue with the TV.

I assume it's not a problem with the backlights since the title screen it fine.
I also assume the T-Con is ok since the picture is still normal (albeit dark).

I suspect this problem is similar to the seemingly common issue others have experienced with just one half of the screen going dark. But thought is was worth running it by everyone in case it was something new or different.

Would it be something like a failure in the voltage supply to the backlights? Something that works correctly for a little while then gives out? Bad capacitor for example?

Any suggestions or help with troubleshooting would be much appreciated.

Many thanks
Attached Images
File Type: jpg IMG20210926131822.jpg (207.0 KB, 73 views)
File Type: jpg IMG20210926131824.jpg (335.9 KB, 59 views)
File Type: jpg IMG20210926132003.jpg (663.3 KB, 57 views)
File Type: jpg IMG20210926132117.jpg (481.9 KB, 57 views)

Last edited by Stuckster; 09-26-2021 at 05:53 AM.. Reason: Typo
Stuckster is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 06:43 AM.
Did you find this forum helpful?