Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > General Topics > General Computer & Tech Discussion
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2021, 04:59 PM   #1
ivtec
ivtec
 
Join Date: Dec 2008
City & State: Fall River, Mas,
My Country: USA
Line Voltage: 120-60hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,653
Default Anybody here still uses Win 7?

Hi guys; anybody here still uses Win 7? .i found an Hp Omni 120-1100Z 64 bit in the dumpster, it has Win7 sp1 ,it seems to run fine, to use it just on line face book, utube, surfing the internet and it runs fine. turned off updates and security, cleaned it up as software wise it's not my first option since i have 4 Intel 5 with Win 10,

Last edited by ivtec; 12-11-2021 at 05:04 PM..
ivtec is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 05:06 PM   #2
Topcat
The Boss Stooge
 
Topcat's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
City & State: Salem, MO
My Country: United States
Line Voltage: 240V @ 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 14,995
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

I still have 7 on several machines, including my office system. I am still getting security updates for it.

FWIW, this post was made from WinXP on a P4 system with Firefox 24.8.1
__________________
<--- Badcaps.net Founder & Owner

Badcaps.net Services:

Premade Capacitor Kits
Badcaps.net Capacitor Master List


Motherboard Repair Services


If you've come here in search of replacement capacitors or repair services, please use the links above.
----------------------------------------------
Badcaps.net Forum Members Folding Team
http://folding.stanford.edu/
Team : 49813
Join in!!
Team Stats
Topcat is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 08:28 PM   #3
Per Hansson
Super Moderator
 
Per Hansson's Avatar
 
Join Date: Jul 2005
City & State: ----
My Country: Sweden
Line Voltage: 230v 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5,058
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Of course, any respectable Badcaps user would not touch anything newer than Windows 7 with a 100 foot barge pole!
Extra points given to those that finally had enough and switched to Linux!
__________________
"The one who says it cannot be done should never interrupt the one who is doing it."
Per Hansson is offline   Reply With Quote
Old 12-11-2021, 08:43 PM   #4
Topcat
The Boss Stooge
 
Topcat's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
City & State: Salem, MO
My Country: United States
Line Voltage: 240V @ 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 14,995
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

^

Indeed. I have 10 on a couple experimentals....nothing mainstream.
Topcat is offline   Reply With Quote
Old 12-12-2021, 01:04 AM   #5
RJARRRPCGP
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2004
City & State: North Springfield, Vermont
My Country: USA
Line Voltage: 118-127V 59-63.5 Hz-> actualizo: pérdido de voltaje
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,029
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Windows 7, was the latest Windows version I ever used on my socket 1366 system. The same with socket 775, of course.
__________________
ASRock B550 PG Velocita

Ryzen 5 "Vermeer" 5600X

16 GB G. Skill Ripjaws V F4-3200C14D-16GVR

Sapphire Nitro+ Radeon RX 6600 XT

eVGA Supernova G3 750W

Samsung 970 Pro 512 GB NVMe SSD




"¡Me encanta "Me Encanta o Enlistarlo con Hilary Farr"!" -mí mismo

"There's nothing more unattractive than a chick smoking a cigarette" -Topcat

"Today's lesson in pissivity comes in the form of a ziplock baggie full of GPU extension brackets & hardware that for the last ~3 years have been on my bench, always in my way, getting moved around constantly....and yesterday I found myself in need of them....and the bastards are now nowhere to be found! Motherfracker!!" -Topcat

"did I see a chair fly? I think I did! Time for popcorn!" -ratdude747
RJARRRPCGP is offline   Reply With Quote
Old 12-15-2021, 02:51 PM   #6
eccerr0r
Solder Sloth
 
eccerr0r's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
City & State: CO
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 7,084
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Still have XP, 7, and 8.1 but none are useful for me anymore. Pretty much 100% Linux now. Still need to figure out how to use Linux on my tablet however, else I'd use it more... not enough RAM at 1G...
eccerr0r is online now   Reply With Quote
Old 12-15-2021, 03:32 PM   #7
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 26,421
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

1gig should run LXDE or the fork of KDE3
i used to run KDE3 with 512meg.
http://www.trinitydesktop.org/
stj is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2021, 12:50 AM   #8
Topcat
The Boss Stooge
 
Topcat's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
City & State: Salem, MO
My Country: United States
Line Voltage: 240V @ 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 14,995
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

I haven't made the 'linux leap' because of all the utilities I need. WINE is such a hassle for running anything... If all I needed was a web browsing/emailing/letter typer, Mint can't be beat...unfortunately I demand more from my computers.
Topcat is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2021, 01:06 AM   #9
Pentium4
CapXon Be Gone
 
Pentium4's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
City & State: Idaho
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 3,216
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Quote:
Originally Posted by Topcat View Post
I still have 7 on several machines, including my office system. I am still getting security updates for it.
Which method are you using to get the newest security updates for it?

Quote:
Originally Posted by Topcat View Post
FWIW, this post was made from WinXP on a P4 system with Firefox 24.8.1
Pentium4 is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2021, 01:00 PM   #10
Topcat
The Boss Stooge
 
Topcat's Avatar
 
Join Date: Oct 2003
City & State: Salem, MO
My Country: United States
Line Voltage: 240V @ 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 14,995
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Quote:
Originally Posted by Pentium4 View Post
Which method are you using to get the newest security updates for it?
I have a kinda sorta legit ESU key.
Topcat is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2021, 01:50 PM   #11
lti
Badcaps Veteran
 
lti's Avatar
 
Join Date: May 2011
City & State: Windsor, Colorado
My Country: United States
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 2,228
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

I could never get anything to work in Wine.

I'm actually using Windows 10 , but at least I don't like it. I'm tired of constantly fighting with it changing random settings or nagging me to stop using Firefox. Microsoft has the nerve to claim that your computer is "all yours" on the "switch to Edge" nag screen you get after updates.

I do occasionally use some Linux software as well, but a Linux VM in VirtualBox boots up at some stupid low resolution. It was 1024x667 for a while, but now it's 800x600. The update that was supposed to fix that didn't do anything.
lti is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2021, 03:26 PM   #12
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 26,421
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

wine works pretty well once you get to that point,
but it's very poorly documented and can be a bastard to initially get running
it also needs MONO and gecko installed.
.
stj is offline   Reply With Quote
Old 12-16-2021, 06:48 PM   #13
Pentium4
CapXon Be Gone
 
Pentium4's Avatar
 
Join Date: Sep 2011
City & State: Idaho
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 3,216
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Quote:
Originally Posted by Topcat View Post
I have a kinda sorta legit ESU key.
I need to get me one of those

Quote:
Originally Posted by lti View Post
I'm actually using Windows 10 , but at least I don't like it. I'm tired of constantly fighting with it changing random settings or nagging me to stop using Firefox. Microsoft has the nerve to claim that your computer is "all yours" on the "switch to Edge" nag screen you get after updates.
Yes I have Windows 10 on some machines and it's annoying how hard they push it. I actually liked legacy Edge before they went chromium lol
Pentium4 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2021, 09:17 AM   #14
ratdude747
Black Sheep
 
ratdude747's Avatar
 
Join Date: Nov 2008
City & State: Madison, IN
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 16,618
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

All of my workstations at home run windows 10. Laptops (short of two bay trail tablets with modded 8.1) are are dualbooted with 10 (or 7, one with 7 and XP x32) and Arch Linux (I mainly use Arch). Server runs Debian. At work we have a lot of legacy stuff running 7 (and IT either doesn't know about or hasn't got to upgrading/shitcanning ). We're luddites...
__________________


(Insert witty quote here)

Last edited by ratdude747; 12-17-2021 at 09:27 AM..
ratdude747 is offline   Reply With Quote
Old 12-17-2021, 10:12 PM   #15
Uranium-235
Comrade Glimmer
 
Uranium-235's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
City & State: tehas
My Country: US
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,816
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

One day I'm going to find a motherboard with SATA 6gb and AGP. Get an old video card in there and install windows 98 on a Seagate Firecuda
__________________
Cap Datasheet Depot: http://www.paullinebarger.net/DS/
^If you have datasheets not listed PM me
Uranium-235 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2021, 01:10 AM   #16
Heihachi_73
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2012
City & State: Melbourne
My Country: Australia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 686
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Not Windows 7, but I've had a trash-find Core 2 Duo for years and it still runs Vista. Naturally, I tweaked it so the OS is actually usable and fast (no background BS etc.), unlike the default Vista straight out of the box.

The only issue is the lack of modern browsers, as Firefox 52 ESR can't load a lot of websites these days, either due to failing to render JavaScript elements or the site itself having an a$$hole script that blocks "unsupported" browsers.
Heihachi_73 is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2021, 04:57 AM   #17
RJARRRPCGP
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jul 2004
City & State: North Springfield, Vermont
My Country: USA
Line Voltage: 118-127V 59-63.5 Hz-> actualizo: pérdido de voltaje
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,029
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Quote:
Originally Posted by Heihachi_73 View Post
background BS
That's a major problem with 10!
RJARRRPCGP is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2021, 06:08 PM   #18
eccerr0r
Solder Sloth
 
eccerr0r's Avatar
 
Join Date: Nov 2012
City & State: CO
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 7,084
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Running Firefox 91 ESR is a bit painful on a Pentium-M and Atom single core... you can see it rendering menus, probably doing it with javascript... (Of course this is Linux...)
eccerr0r is online now   Reply With Quote
Old 12-20-2021, 07:41 PM   #19
dmill89
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2011
City & State: Harrisburg, PA
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
Posts: 2,185
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

I've still got Windows 7 on my main desktop (and it will probably stay that way until 3rd party application and browser support eventually dies off) and a few "secondary" systems. My main personal Laptop and work Laptop are on Windows 10 though. Overall, I still much prefer 7 to 10.
dmill89 is offline   Reply With Quote
Old 12-20-2021, 09:24 PM   #20
Uranium-235
Comrade Glimmer
 
Uranium-235's Avatar
 
Join Date: Aug 2007
City & State: tehas
My Country: US
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,816
Default Re: Anybody here still uses Win 7?

Quote:
Originally Posted by eccerr0r View Post
Running Firefox 91 ESR is a bit painful on a Pentium-M and Atom single core... you can see it rendering menus, probably doing it with javascript... (Of course this is Linux...)
Your main computerrr...laptop is a mobile Pentium?
Uranium-235 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:08 PM.
Did you find this forum helpful?