Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-26-2020, 02:48 PM   #1
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default about TL866II PLUS ERROR

Hello,
am trying to install TL866II PLUS in my computer, but am getting config file writing error, how do i fix it on window 8
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2020, 05:27 PM   #2
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 22,631
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

you probably need to be admin for the install
what version are you using? the current latest is 10.11
http://forums.xgecu.com/viewthread.p...1&extra=#pid23
stj is offline   Reply With Quote
Old 04-26-2020, 08:42 PM   #3
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,497
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

Yep, you need to have admin privileges on Windows to install the software.

Thanks for the Link, I should be updating mine as well. I guess might as well get the RT809h updated too.

Last edited by CapLeaker; 04-26-2020 at 08:44 PM..
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 05:53 AM   #4
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

Yes am having the latest 10.1 , at first I didn't install through admin, but I later tried to install through admin same, do I need to uninstall the first one?
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 06:06 AM   #5
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 22,631
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

not sure.
stj is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 06:41 AM   #6
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

I just reinstalled now in another system that has window 7 through Admin, but is saying ( config file writing error!
Installation directory does not have write permission.

Please modify the installation directory attribute to allow to be written.)
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 08:11 AM   #7
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

I opened through admin and I didn't get the error again, on the xgecu forum a new update 10.13 released today for T56 and TL 866ll plus
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 08:16 AM   #8
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

Can TL 866 ll plus and RT809F use the same TSOP 48 adopter socket? Because I see in the update that TL 866 ll plus does NAND flash
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 10:21 AM   #9
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 22,631
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

probably not, but you can try
stj is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 03:01 PM   #10
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,497
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

some sockets are interchangeable others are not.
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 03:03 PM   #11
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,497
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

forgot to mention, that once the new program is installed, you have to flash the tl866 too.
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 03:31 PM   #12
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

how to flash bios with this tl866ll plus any guide
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-27-2020, 05:49 PM   #13
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,497
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

it is inside a new updated software. once the software runs, you have to flash the TL866
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 11:08 AM   #14
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

I tried to flash 25QJVSIQ after flashing the problem remain the same. The main board TP. RD8530. PB 816 . Is a china tv. Can someone please show me screen shoot of the TL 866ll plus I want to know if after installing the software there is settings to make before use. Because I flashed the ic and I saw the yellow light blinking while is flashing,
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 11:10 AM   #15
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

The tv is stuck on red light,
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 11:13 AM   #16
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

I checked the vcore 1.2 and 5v all present
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2020, 01:22 PM   #17
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,497
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

is your computer 32 or 64 bit?
try uninstalling the old software, download a fresh copy then install the software on C:\Program Files (x86)\TL866

Last edited by CapLeaker; 04-29-2020 at 01:26 PM..
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2020, 02:46 AM   #18
hispeck
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
City & State: river state
My Country: nigeria
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 198
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

system type 32 bit operating system, x64 based processor
this is it
hispeck is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2020, 05:09 AM   #19
CapLeaker
Leaking Member
 
CapLeaker's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
City & State: Atlantic Canada
My Country: Canada
Line Voltage: Ground, 0Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,497
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

try it on a 64bit windows installation.
CapLeaker is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2020, 09:12 AM   #20
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 22,631
Default Re: about TL866II PLUS ERROR

the software works fine on 64bit Linux with wine btw.
stj is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 02:18 AM.
Did you find this forum helpful?