Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Equipment Usage, Soldering, Techniques, and Reviews
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools
Old 04-30-2016, 02:44 AM   #141
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

that looks like aT3,
it should work on it.
put a 16MHz crystal on it - that will give it a good upgrade.
stj is online now   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 12:31 PM   #142
bc989
Member
 
Join Date: Oct 2015
City & State: My
My Country: Asia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 20
Default Re: ESR meter upgrades

Its pretty hard to ID them, most T3 google images show the battery cables under the LCD, but there are still a couple of differences to mess it all up.

Anyhow, great! I'll likely test with the 8MHz first. And while waiting for the rotary encoder, can I go ahead and flash the test file first? Will basic functions still work with the std button?
bc989 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2016, 02:08 PM   #143
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

test file is o.k. but dont go into the menu - you will get stuck.
stj is online now   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 05:15 AM   #144
bc989
Member
 
Join Date: Oct 2015
City & State: My
My Country: Asia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 20
Default Re: ESR meter upgrades

Just in case, I need to revert or reflash back to recover... are there any dump of the original factory default software/firmware that came with these T3/T4?
bc989 is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 05:23 AM   #145
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

there is this, but i dont think it's original
https://yadi.sk/d/yW8xa5NJgUo5z/LCR-T4(T3)
stj is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 04:43 AM   #146
GoNz0
Member
 
Join Date: Sep 2012
City & State: Ilkeston
My Country: United Kingdom
Line Voltage: 230VAC 50hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 28
Default Re: ESR meter upgrades

Hi all, is this one any good to get ? gm328rhttp://www.ebay.co.uk/itm/2016-EZM32...sAAOSwtJZXU~VA

or should I get the gm328a? http://www.ebay.co.uk/itm/2015-versi...kAAOSwHnFV2EJw

Thanks.

Last edited by GoNz0; 06-08-2016 at 04:45 AM..
GoNz0 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 05:41 AM   #147
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

the 2016 328R looks good.
rotary encoder etc already fittted.
if they had put a programming header on it, it would have been perfect!

another good option is the banggood unit that has an optional case.
http://www.banggood.com/DIY-M12864-G...-p-997023.html

or the case may fit the ebay model.
i hope you notice they are both KITS you need to build.
stj is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 06:15 AM   #148
GoNz0
Member
 
Join Date: Sep 2012
City & State: Ilkeston
My Country: United Kingdom
Line Voltage: 230VAC 50hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 28
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by stj View Post
the 2016 328R looks good.
rotary encoder etc already fittted.
if they had put a programming header on it, it would have been perfect!

another good option is the banggood unit that has an optional case.
http://www.banggood.com/DIY-M12864-G...-p-997023.html

or the case may fit the ebay model.
i hope you notice they are both KITS you need to build.
Yep so long as they come with destructions I am fine with soldering & would rather save the fiver along with an excuse to get the solder station out

Can either have a header fitted for programming should I need it later down the line?

initial use will be testing caps on my broken UPS.

Thanks for helping.
GoNz0 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 08:12 AM   #149
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

you can put a header on with jump wires - unfortunatly they didnt route the tracks to any pads for one.

i'v said this to people before, but put a good 16MHz crystal on it.
you will increase the accuracy, and enable the crystal/resonator tester.
(needs a software upgrade.)

on that subject - if you dont have a programmer yet.
http://www.ebay.co.uk/itm/272041588746
stj is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 08:49 AM   #150
GoNz0
Member
 
Join Date: Sep 2012
City & State: Ilkeston
My Country: United Kingdom
Line Voltage: 230VAC 50hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 28
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by stj View Post
you can put a header on with jump wires - unfortunatly they didnt route the tracks to any pads for one.

i'v said this to people before, but put a good 16MHz crystal on it.
you will increase the accuracy, and enable the crystal/resonator tester.
(needs a software upgrade.)

on that subject - if you dont have a programmer yet.
http://www.ebay.co.uk/itm/272041588746
So the bangood DIY M12864
USB Programmer
And what 16mhz crystal do you suggest -/+10ppm I saw a few pages back?

Thanks.

Last edited by GoNz0; 06-08-2016 at 08:54 AM..
GoNz0 is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 09:20 AM   #151
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

yep, and not a full 49' type, a low profile one.

you can probably salvage one from some junk
stj is online now   Reply With Quote
Old 06-08-2016, 09:34 PM   #152
pfrcom
Oldbie
 
Join Date: Jun 2006
City & State: Melbourne, Victoria
My Country: Australia
Line Voltage: 240v
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,090
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by stj View Post
the 2016 328R looks good.
rotary encoder etc already fittted.
if they had put a programming header on it, it would have been perfect!

another good option is the banggood unit that has an optional case.
http://www.banggood.com/DIY-M12864-G...-p-997023.html

or the case may fit the ebay model.
i hope you notice they are both KITS you need to build.
How difficult would the build be for an electronics amateur like myself ? (AKA how good are the instructions, if there are any)
__________________
better to keep quiet and be thought a fool, than to open your mouth and remove all doubt
pfrcom is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2016, 03:30 AM   #153
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

how should i know - i dont know your skills or equipment.

so what iron and experience do you have?
stj is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 03:01 AM   #154
pfrcom
Oldbie
 
Join Date: Jun 2006
City & State: Melbourne, Victoria
My Country: Australia
Line Voltage: 240v
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,090
Default Re: ESR meter upgrades

Soldering not the concern, rather assembly of components to PCB, what goes where

No need to respond further, found one of the reviewers had posted assembly video
pfrcom is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 03:25 AM   #155
vinceroger69
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2012
City & State: Nuneaton Warwickshire
My Country: uk
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,488
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by pfrcom View Post
Soldering not the concern, rather assembly of components to PCB, what goes where

No need to respond further, found one of the reviewers had posted assembly video
can you link the video? as i may look into this upgrade too many thanks.
vinceroger69 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 03:46 AM   #156
bc989
Member
 
Join Date: Oct 2015
City & State: My
My Country: Asia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 20
Default Re: ESR meter upgrades

Before I reprogram my T3, I traced the programming pad and found the RESET pad is not connected to the atmega328 reset pin. Instead it goes to pin 30 (rxd/pcint16/pd0) see attached pic.

Shouldn't the programming pad RESET be connected to pin 29 (RESET)?
Attached Images
File Type: jpg Clipboard-1.jpg (23.7 KB, 26 views)

Last edited by bc989; 06-10-2016 at 03:50 AM..
bc989 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 04:08 AM   #157
pfrcom
Oldbie
 
Join Date: Jun 2006
City & State: Melbourne, Victoria
My Country: Australia
Line Voltage: 240v
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,090
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by vinceroger69 View Post
can you link the video?
https://www.youtube.com/watch?v=rSLW...ature=youtu.be
pfrcom is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 04:24 AM   #158
vinceroger69
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2012
City & State: Nuneaton Warwickshire
My Country: uk
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,488
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by pfrcom View Post
thanks theres some good videos on his page.
vinceroger69 is offline   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 05:15 AM   #159
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

Quote:
Originally Posted by bc989 View Post
Before I reprogram my T3, I traced the programming pad and found the RESET pad is not connected to the atmega328 reset pin. Instead it goes to pin 30 (rxd/pcint16/pd0) see attached pic.

Shouldn't the programming pad RESET be connected to pin 29 (RESET)?
can you double-check those pads, they use that to program them after assembly.
Attached Images
File Type: png schem.png (653.4 KB, 58 views)
stj is online now   Reply With Quote
Old 06-10-2016, 05:21 AM   #160
stj
Great Sage 齊天大聖
 
stj's Avatar
 
Join Date: Dec 2009
City & State: Europe
My Country: some shithole run by Israeli agents
I'm a: Professional Tech
Posts: 28,361
Default Re: ESR meter upgrades

about that video - NEVER BEND THE FUCKING WIRES OVER.
it makes stuff much harder to remove again without damaging the pads.

damn i hate these amateur video's teaching people bad stuff.

and make sure you use 99% IPA to remove all the flux afterwards.
it may not seem important usually, but on something like this, it can effect the readings!

Last edited by stj; 06-10-2016 at 05:22 AM..
stj is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 04:55 AM.
Did you find this forum helpful?