Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Desktop Motherboards, Graphics Cards, and PC Peripherals
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 01-26-2022, 04:52 PM   #1
DynaxSC
Senior Member
 
Join Date: Apr 2021
City & State: Parcela/Mazowieckie
My Country: Poland
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 163
Default MSI GTX1070 not recognized on H110 Board, Z490 OK

Hi,

I have an MSI GTX1070 GAMING X card, which I buyed and repaired. It got wet with something and corroded slightly in an limited area. There were a few resistors and caps around the VRM Controller, which were corroded, and had to be replaced, traces to be tinned, corrosion to be removed. Sof far so good, the card is recognized in BIOS and works perfectly on a modern Z490 board. But when I put the card into a H110 board (tried different) then it is not recognized by the BIOS, and does not show up neither in Windows nor in Mods. Tried all possible Bios settings, updated mobo Bios, to no avail. Very strange

The area where the board has correded due to some electrolysis effect is quite limited (ca 4 X 6 cm) near the 1V8 buck controller and far away from the PCI connector, GPU, and all the PCI logic. Etherything only on the top side no more then 1-5 cm from the edge farest away from the VGA connectors. It may be possible that I have not identified some corroded resistor (no conduction possible as resistor pads were totally ethed on the other ones) that give some signal necessary to detect the card on older boards.

I have no clue what could be the reason. Any hints appreciated.

Last edited by DynaxSC; 01-26-2022 at 04:59 PM..
DynaxSC is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2022, 02:55 AM   #2
DrasticRepairs
Member
 
Join Date: May 2021
City & State: Sinclairville, NY
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 23
Default Re: MSI GTX1070 not recognized on H110 Board, Z490 OK

Could be pcie capacitors. Not sure what else.
DrasticRepairs is offline   Reply With Quote
Old 01-28-2022, 03:43 AM   #3
Agent24
I see dead caps
 
Agent24's Avatar
 
Join Date: Oct 2007
City & State: Hiding inside a plated-through hole
My Country: New Zealand
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 4,698
Default Re: MSI GTX1070 not recognized on H110 Board, Z490 OK

Could it be that the card is fine but just incompatible with the other board?
__________________
"Tantalum for the brave, Solid Aluminium for the wise, Wet Electrolytic for the adventurous"
-David VanHorn
Agent24 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 02:53 PM.
Did you find this forum helpful?