Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 09-16-2021, 10:45 AM   #1
medinfo
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2016
City & State: Oujda
My Country: Morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 209
Exclamation Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Dell latitude 7400 after cleaning bios password, i replaced eeprom in wrong side by mistake , and won't turn on, just a solide amber light when i press button power, i have schematic and boardview.

- tested with original bios
- tested with a new eeprom
medinfo is offline   Reply With Quote
Old 09-16-2021, 07:27 PM   #2
Vesko356
Sharp Shooter
 
Vesko356's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
City & State: Sofia
My Country: Bulgaria
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,468
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Quote:
Originally Posted by medinfo View Post
i replaced eeprom in wrong side by mistake
I didn't get that, what do you mean?
__________________
Doctrina est fructus dulcis, radicis amarae.
Vesko356 is offline   Reply With Quote
Old 09-18-2021, 10:06 AM   #3
medinfo
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2016
City & State: Oujda
My Country: Morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 209
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Quote:
Originally Posted by Vesko356 View Post
I didn't get that, what do you mean?
I replaced the eeprom backwards
medinfo is offline   Reply With Quote
Old 09-19-2021, 03:51 AM   #4
Sephir0th
Badcaps Veteran
 
Sephir0th's Avatar
 
Join Date: Oct 2020
City & State: Wangerland
My Country: Deutschland
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 318
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Board Number?
Sephir0th is offline   Reply With Quote
Old 09-22-2021, 12:51 PM   #5
medinfo
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2016
City & State: Oujda
My Country: Morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 209
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Quote:
Originally Posted by sephir0th View Post
board number?
edc40 la-g871p
rev : 1.0 (a00)
medinfo is offline   Reply With Quote
Old 09-29-2021, 10:21 AM   #6
medinfo
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2016
City & State: Oujda
My Country: Morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 209
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

?
medinfo is offline   Reply With Quote
Old 09-30-2021, 01:33 AM   #7
reformatt
Badcaps Veteran
 
Join Date: Feb 2020
City & State: Noosaville
My Country: Australia
Line Voltage: 240V 50hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 349
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Try a new BIOS IC with either the original dump or a clean ME dump from another system. If the symptoms are the same, then likely your issue is EC related. In my early days of BIOS programming, I put the wrong dump on a board and it corrupted the EC. Worked fine after manually programming the EC with my SVOD programmer. Not sure if the MEC chip in this board is programmable or not.
reformatt is offline   Reply With Quote
Old 10-05-2021, 11:44 AM   #8
medinfo
Badcaps Veteran
 
Join Date: May 2016
City & State: Oujda
My Country: Morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 209
Default Re: Latitude 7400 won't turn on solid amber led

Quote:
Originally Posted by reformatt View Post
Try a new BIOS IC with either the original dump or a clean ME dump from another system. If the symptoms are the same, then likely your issue is EC related. In my early days of BIOS programming, I put the wrong dump on a board and it corrupted the EC. Worked fine after manually programming the EC with my SVOD programmer. Not sure if the MEC chip in this board is programmable or not.
Thanks you
medinfo is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 09:59 PM.
Did you find this forum helpful?