Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 08-28-2021, 02:49 AM   #1
ronelex
Member
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Tagbilaran City, Bohol
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default HP 15 day11amb6e0 y11a Shutdown Issue

Good Day,
Model : HP 15-p004nx
Boardcode : day11amb6e0

Issue :

When plug in, fan spins for a seconds then off,
When power on current responds up to 0.12A then back to 0A but no fan spin.
Checking the voltages, VCORE is missing checking enable signal, VRON also missing and already tried to flash bios and replace the SIO but same issue.
Another signal is also missing HWPG, i tried to look for the cause, I already tried cutting the lines coming from powergood signals of 1.05V , 1.35v ram supply and 5v supply ic but nothing change
ronelex is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2021, 08:40 AM   #2
ronelex
Member
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Tagbilaran City, Bohol
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default Re: HP 15 day11amb6e0 y11a Shutdown Issue

another unit receive same issue
ronelex is online now   Reply With Quote
Old 10-19-2021, 12:38 PM   #3
Sephir0th
Badcaps Veteran
 
Sephir0th's Avatar
 
Join Date: Oct 2020
City & State: Wangerland
My Country: Deutschland
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 317
Default Re: HP 15 day11amb6e0 y11a Shutdown Issue

The fault must be earlier in the sequence. Find Out what exactly is Missing should give the clue. Of course, Schematics will Help a lot Here.
And it Would be also a good start to Check whether PGood is released at Supplys with Expected Voltage present.
A few days ago i Had a Board Here, some technicians already Messed with it. 1.05V PGood Not released and additionally the EC was somehow "stuck" after fixing the PGood. A bit of "stabbing" the the EC and corresponding components of Missing PM_SLP_S3# solved the issue. Board works stable since then.

And this is Not the First Time i fixed Something while "stabbing" around the EC and the VRM. Happened already a few Times to me.
Sephir0th is offline   Reply With Quote
Old 10-19-2021, 09:22 PM   #4
daryl_rasta
New Member
 
Join Date: Jul 2019
City & State: deep city
My Country: philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10
Default Re: HP 15 day11amb6e0 y11a Shutdown Issue

up for today !!!!
daryl_rasta is offline   Reply With Quote
Old 10-20-2021, 01:57 AM   #5
ronelex
Member
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Tagbilaran City, Bohol
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 96
Default Re: HP 15 day11amb6e0 y11a Shutdown Issue

Quote:
Originally Posted by Sephir0th View Post
The fault must be earlier in the sequence. Find Out what exactly is Missing should give the clue. Of course, Schematics will Help a lot Here.
And it Would be also a good start to Check whether PGood is released at Supplys with Expected Voltage present.
A few days ago i Had a Board Here, some technicians already Messed with it. 1.05V PGood Not released and additionally the EC was somehow "stuck" after fixing the PGood. A bit of "stabbing" the the EC and corresponding components of Missing PM_SLP_S3# solved the issue. Board works stable since then.

And this is Not the First Time i fixed Something while "stabbing" around the EC and the VRM. Happened already a few Times to me.
I have already checked all the supply connected to the Pgood signal and All of them released the voltage output before it shutdown but PGOOD signal is missing. Can you help me trace the THermal IC? I will try to remove and put back it to reset
Attached Files
File Type: pdf DAY11AMB6E0.pdf (2.37 MB, 61 views)
ronelex is online now   Reply With Quote
Old 10-20-2021, 02:49 AM   #6
Sephir0th
Badcaps Veteran
 
Sephir0th's Avatar
 
Join Date: Oct 2020
City & State: Wangerland
My Country: Deutschland
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 317
Default Re: HP 15 day11amb6e0 y11a Shutdown Issue

You're talking about U16? Probably not present because a optional component.

Which PGood exactly is missing? H_PROCHOT# low or high?
Sephir0th is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:13 AM.
Did you find this forum helpful?