Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > Schematic Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2016, 02:58 AM   #1
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Guys, I have Toshiba Satellite C50-A-175, MB PT10F UMA on servis.

I had short on Intel PCH SLJ8E, changed for new one, short dissapeared, but now I have no 3/5V ALW and cannot start. Cannot find any other short on coils.

Can somebody please share schematic?

Aby idea what to do?
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2016, 03:46 AM   #2
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Schematic please?
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2016, 02:49 PM   #3
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 03-20-2016, 04:23 PM   #4
keeney123
Lauren
 
Join Date: Sep 2014
City & State: North Adams MA
My Country: United States
Line Voltage: 120VAC, 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,334
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

I think you will find a very similar schematic at this thread on bad caps

http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=41846

The PT stand for Potomac in your PT10F number. The above thread has a AMD processor same manufacturer of the C50 Processor in your Satellite.
keeney123 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 12:49 AM   #5
meritosari
Senior Member
 
meritosari's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
City & State: Palangkaraya, Central Kalimantan
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 771
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

PT10F, vendor pegatron not inventec, schematic not available. have no board marking like asus, mark just for hole, connector and power jumper
meritosari is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 02:11 AM   #6
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Thanks meritosari for you reply, even when it doesnt make me happy too much

Does anybody know what IC makes 3/5VALW at least? It is unreadable on my board.
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 05:44 PM   #7
keeney123
Lauren
 
Join Date: Sep 2014
City & State: North Adams MA
My Country: United States
Line Voltage: 120VAC, 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,334
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Quote:
Originally Posted by meritosari View Post
PT10F, vendor pegatron not inventec, schematic not available. have no board marking like asus, mark just for hole, connector and power jumper
Sorry about that. It is just every search in Europe came back at PT10 equaling Potomac. So does this have a intel processor or an AMD processor or does it not matter?
keeney123 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 05:30 AM   #8
meritosari
Senior Member
 
meritosari's Avatar
 
Join Date: Oct 2010
City & State: Palangkaraya, Central Kalimantan
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 771
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Did you see TI family tps51225c near pch, its dc/dc for 3.3/5v
meritosari is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 05:41 AM   #9
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Thanks again, its definitely tps, so it could be tps51225c. Im gonna order it and well see
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 10:31 PM   #10
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

This is Intel one. Wrote that in the first post.
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 03-21-2016, 11:59 PM   #11
keeney123
Lauren
 
Join Date: Sep 2014
City & State: North Adams MA
My Country: United States
Line Voltage: 120VAC, 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,334
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Quote:
Originally Posted by sopik78 View Post
This is Intel one. Wrote that in the first post.
Guess I was confused as the C50 is a AMD processor. I had thought the Intel chip was just that a Intel IC not a processor.
keeney123 is offline   Reply With Quote
Old 03-22-2016, 12:05 AM   #12
sopik78
Badcaps Veteran
 
sopik78's Avatar
 
Join Date: Nov 2013
City & State: Boskovice
My Country: Czech Republic
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 435
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

There is no chance to have AMD processor with Intel chipset, AFAIK.

Anyway, I have ordered that tps IC and lets see what happen after change
sopik78 is offline   Reply With Quote
Old 07-11-2019, 03:38 AM   #13
marcosnmercado
New Member
 
Join Date: Apr 2019
City & State: San Juan
My Country: Argentina
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Quote:
Originally Posted by sopik78 View Post
There is no chance to have AMD processor with Intel chipset, AFAIK.

Anyway, I have ordered that tps IC and lets see what happen after change
Finally, did the change work? I'm dealing with the same board. Well, I've a feeling it is the ic 1225c. Curiously touching that area with a finger, that issue "starts alone" disappears (as if the static current, push it).
marcosnmercado is offline   Reply With Quote
Old 05-02-2016, 10:43 AM   #14
highpulse
i hate HP
 
Join Date: May 2013
City & State: almada
My Country: portugal
I'm a: Professional Tech
Posts: 1,444
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Well i got a weird issue with this one , and its not a bios issue since i tryed several for this board and none didn't work .
it does start , but no image , i got a overall consume of 0.7 amp , and this unit its a UMA only PCH , when cheking coils on S0 all of them are powered excepting one phase of the cpu . but the most strange thing , is that once i insert dc jack machine does start alone (like no cmos bat on it or bios problem) but all seems correct and ok here , but machine simples start once i insert dc jack and no image at all .
opinions guys .
highpulse is offline   Reply With Quote
Old 05-17-2016, 12:10 PM   #15
wacd
New Member
 
Join Date: Jun 2014
City & State: -
My Country: -
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 7
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

@highpulse
It's the PCH.Just fixed one today by replacing the HM70. (mine had BD82HM70)
wacd is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2017, 02:26 AM   #16
[email protected]
New Member
 
Join Date: Aug 2017
City & State: thalassery, kannur,kerala
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

please Toshiba Satellite C50-a schematic please
razakchokli@gmail.com is offline   Reply With Quote
Old 08-30-2017, 05:54 AM   #17
xe_d_sono
New Member
 
xe_d_sono's Avatar
 
Join Date: Aug 2013
City & State: Alentejo
My Country: Portugal
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 14
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Try this board view.
Attached Files
File Type: rar Pegatron PT10FG REV 2.1 - BoardView (.ASC).rar (175.0 KB, 2080 views)
xe_d_sono is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2019, 08:02 AM   #18
SuperAman
Member
 
Join Date: Dec 2018
City & State: Addis Ababa
My Country: Ethiopia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 85
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Quote:
Originally Posted by xe_d_sono View Post
Try this board view.
Hey guys I also need schematic for PT10F UMA mb rev 2.1. The above link is not working, can someone upload it again? Thanks.
SuperAman is offline   Reply With Quote
Old 12-19-2018, 04:40 AM   #19
islammostafa.me19
Member
 
Join Date: Jul 2017
City & State: cairo
My Country: egypt
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 37
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

thank you tre very match
islammostafa.me19 is offline   Reply With Quote
Old 03-14-2019, 08:12 AM   #20
on/off
Badcaps Veteran
 
on/off's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Forbidden
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 328
Default Re: Toshiba Satellite C50-A-175 problem, schematic please

Boardview on post#16 doesn't help?
on/off is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 04:28 PM.
Did you find this forum helpful?