Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2020, 08:29 PM   #1
high-tech
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
City & State: Tucson Arizona
My Country: USA
Line Voltage: 120 volts AC 60 cycles
I'm a: Professional Tech
Posts: 122
Default Vizio 55" M550SL No volume up or down

Hello, and how is everybody doing? This Vizio's volume controls don't work on the tv and the remote... I don't yet have this tv, its waiting to be picked up... I'm wondering if this could be firmware or stuck, bad button on the televisions button panel...
Attached Images
File Type: jpg vizio 55.jpg (491.7 KB, 6 views)
high-tech is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2020, 08:55 PM   #2
kgavionics
Senior Member
 
Join Date: Apr 2017
City & State: Western Canada
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 128
Default Re: Vizio 55" M550SL No volume up or down

We need more information. Does the volume bar shows when you change the volume?
kgavionics is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2020, 10:07 PM   #3
budm
Badcaps Veteran
 
budm's Avatar
 
Join Date: Feb 2010
City & State: S.F. Bay area
My Country: USA
Line Voltage: 120V 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 38,504
Default Re: Vizio 55" M550SL No volume up or down

Quote:
Originally Posted by kgavionics View Post
We need more information. Does the volume bar shows when you change the volume?
+1

Also may be there is no sound so they say the Volume doe not work.
__________________
Never stop learning
Basic LCD TV and Monitor troubleshooting guides.
http://www.badcaps.net/forum/showthr...956#post305956

Voltage Regulator (LDO) testing:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...999#post300999

Inverter testing using old CFL:
http://www.badcaps.net/forum/showthr...er+testing+cfl

Tear down pictures : Hit the ">" Show Albums and stories" on the left side
http://s807.photobucket.com/user/budm/library/

TV Factory reset codes listing:
http://www.badcaps.net/forum/showthread.php?t=24809
budm is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2020, 07:40 PM   #4
high-tech
Senior Member
 
Join Date: Sep 2010
City & State: Tucson Arizona
My Country: USA
Line Voltage: 120 volts AC 60 cycles
I'm a: Professional Tech
Posts: 122
Default Re: Vizio 55" M550SL No volume up or down

I just called to see if I could get this tv and apparently I was to late, thanks so much for being here, this is a great place to gain knowledge. I'm addicted to this stuff, I can't get enough... If there is ever anything that I can do to help, I'm on it. I'm a journeymen Electrician certified by the state of Arizona and very well versed in NEC AND NFPA 70 codes I have that knowledge to offer anytime!!!
It's second nature to me so don't hesitate ��
high-tech is offline   Reply With Quote
Old 07-06-2020, 02:43 AM   #5
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 5,632
Default Re: Vizio 55" M550SL No volume up or down

Well alright then, THAT'S the kind of enthusiasm I like to see, hope you get the next one.
nomoresonys is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2020
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 10:50 PM.
Did you find this forum helpful?