Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 04-14-2021, 11:53 AM   #21
Amartt
New Member
 
Join Date: May 2017
City & State: San Jose
My Country: Costa Rica
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Any update about the unlock in this device A2141?
Amartt is offline   Reply With Quote
Old 04-14-2021, 01:14 PM   #22
Nico Latour
Member
 
Join Date: Sep 2019
City & State: nice
My Country: france
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 62
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

i can bypass t2 activationlock i enable the secureboot in t2 then you can boot from usb and instal mac os fresh
Nico Latour is online now   Reply With Quote
Old 05-20-2021, 11:21 AM   #23
Stephen
Meow Meow MEOW!
 
Stephen's Avatar
 
Join Date: Apr 2020
City & State: Atlanta, GA
My Country: United States
Line Voltage: 120VAC 60hz
I'm a: Hardcore Geek
Posts: 288
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

T2 is now crackable. This is old news. I can bypass any lock on T2 devices. Currently fighting M1 MacBooks now!
__________________

MEOWING IN THE IMPOSSIBLE UNIVERSE!
Stephen is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2021, 03:22 AM   #24
zhangxunchuan
New Member
 
Join Date: Sep 2020
City & State: 成都
My Country: 中国
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 9
Default MacBook Pro 13 Touch Bar (A1989) 820-00850 T2 ROM

MacBook Pro 13 Touch Bar (A1989) 820-00850 T2 ROM
Attached Images
File Type: jpg T2 ROM.jpg (763.5 KB, 124 views)
File Type: jpg Serial.jpg (147.9 KB, 110 views)
File Type: jpg SOCROM.jpg (204.6 KB, 105 views)
Attached Files
File Type: zip U3900 Apple T2 [email protected]_20190924_192946.zip (2.01 MB, 78 views)
File Type: rar [email protected] C02C2593MD6M.rar (2.22 MB, 84 views)
File Type: rar [email protected] c02xgck4jhc8 l.rar (2.22 MB, 79 views)
File Type: zip C02XM3HSJHC9.zip (2.03 MB, 72 views)

Last edited by zhangxunchuan; 05-31-2021 at 03:30 AM.. Reason: MacBook Pro 13 Touch Bar (A1989) 820-00850 T2 ROM PCB Offset
zhangxunchuan is offline   Reply With Quote
Old 05-31-2021, 03:26 AM   #25
zhangxunchuan
New Member
 
Join Date: Sep 2020
City & State: 成都
My Country: 中国
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 9
Default Re: MacBook Pro 13 Touch Bar (A1989) 820-00850 T2 ROM

MacBook Pro 13 Touch Bar (A1989) 820-00850 T2 ROM
Attached Images
File Type: jpg SOCROM.jpg (204.6 KB, 88 views)
File Type: jpg Serial.jpg (147.9 KB, 94 views)
File Type: jpg Image 10.jpg (223.8 KB, 107 views)
zhangxunchuan is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2021, 08:16 PM   #26
bobcatchris
New Member
 
Join Date: May 2021
City & State: Dallas, TX
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by Nico Latour View Post
i can bypass t2 activationlock i enable the secureboot in t2 then you can boot from usb and instal mac os fresh

how?
bobcatchris is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 01:03 AM   #27
gmorb
New Member
 
Join Date: Sep 2017
City & State: san diego
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 19
Talking Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by Stephen View Post
T2 is now crackable. This is old news. I can bypass any lock on T2 devices. Currently fighting M1 MacBooks now!
Can you dm me the deets heheh much appreciated
gmorb is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 02:57 AM   #28
5chematic
Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: New York
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 79
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

I wanted to update my old post in this threat.. I managed to take down MDM and Activation lock by editing the T2 chip rom.
Attached Images
File Type: jpg 133730-352.jpg (153.9 KB, 91 views)
File Type: jpg 5114.jpg (57.2 KB, 86 views)
5chematic is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 02:59 AM   #29
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,023
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

You mean bypass, not take down?
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 03:15 AM   #30
5chematic
Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: New York
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 79
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
You mean bypass, not take down?
No, what I meant was complete removal. with bypass which thats what I was doing before, after any update or formatting the drive, MDM comes back again.
5chematic is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 05:17 AM   #31
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,023
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

So how does the removal work?

Using content from another laptop which was already unlocked?
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 03:34 PM   #32
5chematic
Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: New York
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 79
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
So how does the removal work?

Using content from another laptop which was already unlocked?
Yes, it have to be the same model and everything. then change the serial number.
5chematic is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 04:02 PM   #33
Maxpower3
Bad Veteran
 
Maxpower3's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
City & State: Paris
My Country: France
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 332
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by 5chematic View Post
Yes, it have to be the same model and everything. then change the serial number.
just curious, I don't know much about that.
just need put another serial or other information is necessary ?
what's serial number in picture ?
a card id ?

edit: I was see youtube and some say "Activation needs a valid serial in the T2 ROM and matching uuid, board id etc. This can brick your device."
it's true ?
Attached Images
File Type: jpg jpg.jpg (392.7 KB, 71 views)

Last edited by Maxpower3; 08-10-2021 at 05:10 PM..
Maxpower3 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 05:52 PM   #34
5chematic
Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: New York
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 79
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by Maxpower3 View Post
just curious, I don't know much about that.
just need put another serial or other information is necessary ?
what's serial number in picture ?
a card id ?

edit: I was see youtube and some say "Activation needs a valid serial in the T2 ROM and matching uuid, board id etc. This can brick your device."
it's true ?
You just put a random number. but do not change the whole serial number. for example, this is just an example of one I previously changed:

Old S/N: SC02XXC5XJG5J
New S/N: SCO2XSC4XJGS

I change the 5 for an S, or 0 for O, etc. maximun I change only 3. that should take care it. then apple server add that serial # to their global base.
5chematic is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 07:04 PM   #35
Maxpower3
Bad Veteran
 
Maxpower3's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
City & State: Paris
My Country: France
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 332
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by 5chematic View Post
You just put a random number. but do not change the whole serial number.
you didn't understand, the weird number is located higher than serial number.
look at 2A995D any dump.

Quote:
Originally Posted by 5chematic View Post
for example, this is just an example of one I previously changed:

Old S/N: SC02XXC5XJG5J
New S/N: SCO2XSC4XJGS

I change the 5 for an S, or 0 for O, etc. maximun I change only 3. that should take care it. then apple server add that serial # to their global base.
For serial Apple yes I know how it works.

Besides, I directly notice that your "New" is false.
Manufacturing Location and week of manufacture are bad .

And especially some characters are prohibited !! AEIOUBSZ

see picture
Attached Images
File Type: jpg compare.jpg (963.5 KB, 78 views)
File Type: jpg OLD vs NEW.jpg (103.0 KB, 59 views)
File Type: jpg 188400447_505924370600994_6980109056294054620_n.jpg (188.6 KB, 58 views)
Maxpower3 is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2021, 09:10 PM   #36
5chematic
Member
 
Join Date: Jun 2019
City & State: New York
My Country: USA
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 79
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by Maxpower3 View Post
you didn't understand, the weird number is located higher than serial number.
look at 2A995D any dump.



For serial Apple yes I know how it works.

Besides, I directly notice that your "New" is false.
Manufacturing Location and week of manufacture are bad .

And especially some characters are prohibited !! AEIOUBSZ

see picture

Try not to be negative. what I told you is what I did. and the 9 macs I already unlocked are perfect with no issues. And as for the serial I post, that was not a real serial, it was an example. but if you want to follow my advice fine, otherwise is okay.
5chematic is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 01:05 AM   #37
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,023
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

I know that changing 0 in C02 to O causes it to not activate (activation server cannot be reached). Same with changing 2 in C02 to 3. And probably by doing any other SN modification.

So either you did not tell some key detail or it's BS
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 03:05 AM   #38
Maxpower3
Bad Veteran
 
Maxpower3's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
City & State: Paris
My Country: France
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 332
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
I know that changing 0 in C02 to O causes it to not activate (activation server cannot be reached). Same with changing 2 in C02 to 3. And probably by doing any other SN modification.

So either you did not tell some key detail or it's BS
C0 corresponds to manufacture location, several other codes exist
some are only used for iphones and ipad

"C0";"Tech Com - filiale informatique Quanta, Chine";"")
"FC";" Fountain Colorado, USA, États-Unis";"")
"F";"Fremont, Californie, États-Unis";"")
"XA";"Etats-Unis";"")
"XB";"Etats-Unis";"")
"QP";"Etats-Unis";"")
"G8";"Etats-Unis";"")
"RN";"Mexique";"")
"VM";" Foxconn, Pardubice, République tchèque";"")
"CK";"Cork,Irelande";"")
"SG";"Singapour";"")
"E";" Singapour";"")
"MB";"Malaysia";"")
"PT";"Korea";"")
"CY";"Korea";"")
"EE";"Taiwan";"")
"QT";"Taiwan";"")
"UV";"Taiwan";"")
"FK";" Foxconn – Zhengzhou, China ";"")
"F1";" Foxconn – Zhengzhou, China";"")
"F2";" Foxconn – Zhengzhou, China";"")
"W8";" Shanghai China";"")
"DL";"Foxconn– China";"")
"DM";"Foxconn– China";"")
"YM";"Hon Hai/Foxconn, China";"")
"7J";"Hon Hai/Foxconn, China";"")
"1C";"China ";"")
"4H";"China";"")
"WQ";"China";"")
"F7";"China";"")
"C3";" Foxxcon, Shenzhen, China";"")
"C7";" Pentragon, Changhai, China";"")
"RM";"Refurbished/remanufactured";"")
"G6";" Foxxcon, Shenzhen, China";"")
"DX";"China";"")

Last edited by Maxpower3; 08-11-2021 at 03:13 AM..
Maxpower3 is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 03:35 AM   #39
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,023
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Yes, that I know. The reason I have tried to change C02 on T2 machines is because this method works on older machines. Changing from C02 to C03 removes MDM. But with T2 cloud lock, it doesn't let activate it. That was kind of expected but was worth a shot.
And that's why I know that 5chematic either left some details out or it's just BS.

The thing bothering me is that even when you take the ROM from a faulty but unlocked device, it still doesn't let it activate. So the ROM content is still somehow binded with hardware in some way.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 08-11-2021, 03:52 AM   #40
Maxpower3
Bad Veteran
 
Maxpower3's Avatar
 
Join Date: Feb 2018
City & State: Paris
My Country: France
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 332
Default Re: Macbook 2018 above firmware password

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post

The thing bothering me is that even when you take the ROM from a faulty but unlocked device, it still doesn't let it activate. So the ROM content is still somehow binded with hardware in some way.
as said above, I do not know, not had the opportunity to test the t2.Just curious

There would therefore be other information written elsewhere for verification that must correspond:
( Mac adress, chip ID or others) or maybe a mirror map hidden somewhere

therefore the replacement by full eprom t2 unlocked.
It's not good. the activation is not done?
Maxpower3 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2021
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:59 PM.
Did you find this forum helpful?