Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting TVs and Video Sources
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 08-17-2021, 08:55 AM   #1
curt2199
Member
 
Join Date: Oct 2013
City & State: Illinois
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 42
Default Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

Iím working on a Hisense 58Ē R6E3 $398 Walmart special Roku TV. I picked it up free as the previous owner just said the picture went black so I assumed Iíd be doing LED strip repairs. As it turns out the backlight is working fine, the TV responds to remote signals as I can here the typical Roku menu sound effects. My first thought after some typical voltage checks was a bad t-con board so I ordered an eBay damaged set pull for $5. Swapped it out and no change.

Before I order a replacement main board, I wanted to see if anyone else had seen similar issues with this set? I pulled the bottom bezel and donít see any signs of damage, physical or liquid to the driver boards and ribbon cables. Other than a few scratches on the screen that didnít equate to cracks, the set looks to be in perfect physical condition.
Attached Images
File Type: jpg E9ED061E-F27D-435D-9D82-3326FDA56B60.jpg (152.3 KB, 22 views)
curt2199 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2021, 10:42 AM   #2
dick_barton
Badcaps Veteran
 
dick_barton's Avatar
 
Join Date: Aug 2015
City & State: Cardiff
My Country: Wales
Line Voltage: 230V AC, 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 6,544
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

Have you checked the Tcon fuse and it has the supply voltage present.

You could try disconnecting one of the ribbon cabbles from the tcon to the panel and then power up to see if you have half a picture. Repeat for each ribbon
__________________
Willing to help but I'm no expert.

Last edited by dick_barton; 08-17-2021 at 10:45 AM..
dick_barton is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2021, 10:52 AM   #3
curt2199
Member
 
Join Date: Oct 2013
City & State: Illinois
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 42
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

I couldn’t find what normally looks like a fuse to me but I did get 12v, 3.3v, and 1.8v at different spots on the board and the t-con has a green light lit at the 1.8v spot. The only thing that seemed suspect to me is an area marked (with a perimeter line) 15v near the input cable from the main board is only showing 1.1v.

I did pull ribbon cables from the t-con to the panel driver boards and didn’t see any change.

I can get a photo of the t-con shortly.

Last edited by curt2199; 08-17-2021 at 10:57 AM..
curt2199 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2021, 12:07 PM   #4
neilc6
Badcaps Veteran
 
Join Date: Nov 2015
City & State: BC
My Country: Canada
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,379
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

Connect one side at a time between the tcon and panel. This will determine if there is a problem in the panel.
neilc6 is offline   Reply With Quote
Old 08-17-2021, 03:30 PM   #5
curt2199
Member
 
Join Date: Oct 2013
City & State: Illinois
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 42
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

Done. Disconnected both and connected one at a time. No change.

Quote:
Originally Posted by neilc6 View Post
Connect one side at a time between the tcon and panel. This will determine if there is a problem in the panel.
curt2199 is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2022, 09:42 PM   #6
Tv Terminator
New Member
 
Join Date: Apr 2022
City & State: Wisconsin
My Country: United States
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 12
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

I have the same problem but with the same model and 65 inch version. Ribbon cables to driver boards were disconnected one by one to see if I could get half an image and there was no change. Does anyone have an idea on what could be done next.
Tv Terminator is offline   Reply With Quote
Old 06-29-2022, 10:48 PM   #7
dskall
Badcaps Veteran
 
dskall's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
City & State: Bakersfield ca.
My Country: usa
Line Voltage: 120VAC 60Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,809
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

I would say mainboard problem.
__________________
I assume no responsibility for any stupid suggestions I might post.
dskall is offline   Reply With Quote
Old 06-30-2022, 03:37 AM   #8
nomoresonys
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2013
City & State: midwest
My Country: U.S.
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,191
Default Re: Hisense 58R6E3 (Backlights, sounds, no picture)

post some focused pictures of each board and one of the whole back as to see how everything is connected.
nomoresonys is online now   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 06:45 AM.
Did you find this forum helpful?