Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools
Old 04-29-2022, 08:57 AM   #361
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: RCUnlocker

Support list is first post, did you read?
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 04-29-2022, 12:59 PM   #362
Jnkhyro25
New Member
 
Join Date: Apr 2022
City & State: Davao city
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: RCUnlocker

Hi please help!! can some one help me how to unlock bios using RC unlocker. After RC unclocker is there anything I should do next? Is there screenshot or a tutorial on how its done?
Jnkhyro25 is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2022, 12:40 AM   #363
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,206
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by Jnkhyro25 View Post
Hi please help!! can some one help me how to unlock bios using RC unlocker. After RC unclocker is there anything I should do next? Is there screenshot or a tutorial on how its done?
read post # 1.
peste is offline   Reply With Quote
Old 04-30-2022, 11:27 PM   #364
juntmeako
NOOB
 
Join Date: Jul 2020
City & State: na
My Country: na
Line Voltage: 230VAC 60HZ
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by RethoricalCheese View Post
Repeating the same word is of no help

Give us a picture or something.
https://www.badcaps.net/forum/showpo...&postcount=361
juntmeako is offline   Reply With Quote
Old 05-01-2022, 04:56 AM   #365
hpboy
New Member
 
Join Date: Jan 2021
City & State: London
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 16
Thumbs up Re: RCUnlocker

Works perfectly on an HP Probook 440 G6

Massive thanks to RethoricalCheese - I owe you a beer
hpboy is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2022, 07:39 AM   #366
topis80
New Member
 
Join Date: May 2022
City & State: MERCEDES
My Country: Uruguay
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: RCUnlocker

Hi, sorry for this stupid question...but how to get the current .bin file so i can drag and drop to the tool?? (Usage: Drag and drop .bin file to .exe file.)
I have a HP Elitebook 840 G3 with bios password and i need to unlock the password so i can access/update bios. thanks for your help.
topis80 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2022, 07:48 AM   #367
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,206
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by topis80 View Post
Hi, sorry for this stupid question...but how to get the current .bin file so i can drag and drop to the tool?? (Usage: Drag and drop .bin file to .exe file.)
I have a HP Elitebook 840 G3 with bios password and i need to unlock the password so i can access/update bios. thanks for your help.
you need an SPI programmer.

https://www.youtube.com/watch?v=DWWigscuQDY
peste is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2022, 07:57 AM   #368
topis80
New Member
 
Join Date: May 2022
City & State: MERCEDES
My Country: Uruguay
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by peste View Post
alright then! thanks for the help. Is beyond my possibilities so i am afraid it will remain blocked as it is . i thought it could be get directly from windows file explorer. regards!
topis80 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2022, 03:26 AM   #369
CammyTier1
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Manchester
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: RCUnlocker

Anyone point me in the right direction to fixing this error please.

i am dragging and dropping the .bin to the exe.

CammyTier1 is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2022, 11:11 AM   #370
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: RCUnlocker

Is your file name HPDUMP?
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2022, 03:21 PM   #371
CammyTier1
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Manchester
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: RCUnlocker

Yes it is mate
CammyTier1 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2022, 12:14 AM   #372
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: RCUnlocker

So it's not *.bin file if you have not added the extension.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2022, 01:48 AM   #373
CammyTier1
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Manchester
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: RCUnlocker

It is a bin file windows saves it as a bin. i also tried to add the bin so it was HPDUMP.bin but still the same error
CammyTier1 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2022, 02:39 AM   #374
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: RCUnlocker

Your computer username has a dot in it aswell. Might be because of that. Move the file to some non-user folder.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2022, 03:14 AM   #375
CammyTier1
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Manchester
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: RCUnlocker

tried it on a fresh pc new win 10 install same error dont understand why
CammyTier1 is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2022, 05:51 AM   #376
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 14,053
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by CammyTier1 View Post
tried it on a fresh pc new win 10 install same error dont understand why
The bios could be corrupt.Post your backup
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2022, 06:08 AM   #377
CammyTier1
Member
 
Join Date: May 2022
City & State: Manchester
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 22
Default Re: RCUnlocker

I have 1000s off locked hp none off them work am dumping the 16mb chip also tried a few 32mb chips gives same error.

here is one of the dumps.

Last edited by SMDFlea; 04-01-2023 at 01:44 PM..
CammyTier1 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2022, 07:30 AM   #378
juntmeako
NOOB
 
Join Date: Jul 2020
City & State: na
My Country: na
Line Voltage: 230VAC 60HZ
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by juntmeako View Post
here is rhe picture, image not mine.
hi ts, can i use your tool with these?
juntmeako is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2022, 05:19 AM   #379
skazide
Member
 
Join Date: Jul 2015
City & State: rabat
My Country: morocco
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 77
Default Re: RCUnlocker

plz what can be the problem
Attached Images
File Type: jpg Untitled.jpg (38.7 KB, 63 views)
skazide is offline   Reply With Quote
Old 05-14-2022, 05:30 AM   #380
hoaca388
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2022
City & State: HCM
My Country: Viet Nam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4,626
Default Re: RCUnlocker

Quote:
Originally Posted by skazide View Post
plz what can be the problem
VCRUNTIME140.dll file lost. reinstall it.
https://www.google.com/search?q=how+...hrome&ie=UTF-8
hoaca388 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 09:11 PM.
Did you find this forum helpful?