Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 11-27-2021, 01:57 AM   #1
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default XMC qh128ahig

Can i replace XMC qh128ahig with winbond q128fv?
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 02:46 AM   #2
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 2,684
Default Re: XMC qh128ahig

why dont u compare datasheets?
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 03:18 AM   #3
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: XMC qh128ahig

check datat sheet w25q128 pin 4is ground xmc pin 4 is vss but both chip same 16mb
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 03:48 AM   #4
ktmmotocross
Boardkiller
 
ktmmotocross's Avatar
 
Join Date: Feb 2014
City & State: slovakia
My Country: slovakia
Line Voltage: 230VAC 50Hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 2,684
Default Re: XMC qh128ahig

Quote:
Originally Posted by Mulong2019 View Post
check datat sheet w25q128 pin 4is ground xmc pin 4 is vss but both chip same 16mb
there is WAY MORE to compare than pins
ktmmotocross is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 04:35 AM   #5
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: XMC qh128ahig

but there the same size chip does this compatible?
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 04:45 AM   #6
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,732
Default Re: XMC qh128ahig

whats wrong with the qh128ahig chip,can`t your programmer read it,does your programmer have it in the support list.What model is your programmer,and software.What motherboard,intel or AMD
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 06:13 AM   #7
mcplslg123
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jun 2015
City & State: siliguri
My Country: india
Line Voltage: 220vac,60hz
I'm a: Professional Tech
Posts: 4,529
Default Re: XMC qh128ahig

Quote:
Originally Posted by Mulong2019 View Post
check datat sheet w25q128 pin 4is ground xmc pin 4 is vss but both chip same 16mb
All bios chip pin 4 is ground irrespective of brand. Are you sure you are reading the correct datasheet?
mcplslg123 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 07:12 AM   #8
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: XMC qh128ahig

cannot read with my programmer tl886cs
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 07:22 AM   #9
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: XMC qh128ahig

even svod3 with latest software and firmware cannot read this maybe this chip is broken
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 08:03 AM   #10
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,732
Default Re: XMC qh128ahig

Quote:
Originally Posted by Mulong2019 View Post
cannot read with my programmer tl886cs
Quote:
Originally Posted by Mulong2019 View Post
even svod3 with latest software and firmware cannot read this maybe this chip is broken
The TL866cs doesn`t support it.I don`t own a SVOD3 but afaik you can add chips manually. Or,choose a different chip from the list and untick check-id ,such as W25Q128JVSIM https://www.winbond.com/hq/support/d...rch=XM25QH128A
The ch341a supports quite a few XMC chips,with NeoProgrammer and ASProgrammer software.

Datasheet attached
Attached Files
File Type: pdf XMC XM25QH128A.pdf (2.25 MB, 16 views)

Last edited by SMDFlea; 11-27-2021 at 08:08 AM..
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 11-27-2021, 08:23 AM   #11
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,732
Default Re: XMC qh128ahig

Quote:
Originally Posted by Mulong2019 View Post
Can i replace XMC qh128ahig with winbond q128fv?
Maybe.Remember the bios can have important DMI information, do everything you can to try and get a good read.Sure you can use another bios chip,and if there is some DMI missing or a windows key ,then you`re just making another problem,and more work for yourself.If the bios chip really is faulty then yeah,you have no choice.
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 11-28-2021, 08:45 PM   #12
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: XMC qh128ahig

finaly i read the xmc chip on svod3 i will post my backup on bios section
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 11-30-2021, 01:45 AM   #13
martha februarini
Kuli Solder
 
Join Date: Jan 2018
City & State: Central Java
My Country: Indonesia
Line Voltage: 220VAC 50Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 247
Default Re: XMC qh128ahig

For someone who need read those chip and only have cheap programmer like ch431, you can use colibri pogrammer. I already test it and working with some board
martha februarini is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 04:42 AM.
Did you find this forum helpful?