Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
 
Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 09-22-2022, 03:25 PM   #1
slimmy182
Member
 
Join Date: Apr 2021
City & State: italy
My Country: italy
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 85
Default A1706 MacBook Pro mid 2017 no internal SSD 820-00923

Hello people.

I've purchased this mid 2017 13" MacBook Pro touchbar, logic board number 820-00923 who don't recognize internal SSD anymore. When powered on it display the question mark. Seller says that it simply stop working one day, no liquid spill, failed update or so. It can operate perfectly installing MacOs on external drive, but internal SSD storage does not show up in online recovery nor when external hard drive is plugged it to launch MacOs.

I decided to open it and try to resolve the problem. Never been opened or worked before for sure.

Inspecting the board under the microscope show this two little spot of corrosion:

probe point TP[1]TP_Q3100_DRAIN , picture show before and after cleaning




and LB300 (It's a filter?)



I can't find any other spot or phisical damage on this board. J9600 (lifeboat port) also look good. Could you please help me fix this Mac? Any advice or suggestion what to check it's really well accepted. Thank you in advice!

Last edited by slimmy182; 09-22-2022 at 03:44 PM..
slimmy182 is offline   Reply With Quote
 

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 01:05 PM.
Did you find this forum helpful?