Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools
Old 05-08-2020, 05:15 AM   #241
[email protected]
New Member
 
Join Date: May 2020
City & State: Chandigarh
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 12
Default Re: HP BIOS unlock tool

Hi...this is working...but in the beginning it shows "system is booting in manufacturing program mode 32" ... I am not sure what this is but apart from this it is working fine...
parag.thakkar.27@gmail.co is offline   Reply With Quote
Old 05-08-2020, 05:27 AM   #242
[email protected]
New Member
 
Join Date: May 2020
City & State: Chandigarh
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 12
Default Re: HP BIOS unlock tool

one issue is there... I am never able to shut down the laptop... instead of shutting down it restarts...
parag.thakkar.27@gmail.co is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 04:07 AM   #243
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,185
Default Re: HP BIOS unlock tool

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
one issue is there... I am never able to shut down the laptop... instead of shutting down it restarts...
try this one too, but remove the bios chip from the motherboard before writing, the DMI information must be entered after writing.

https://www.youtube.com/watch?v=rP3A3HWM_-Q
Attached Files
File Type: rar outimage.rar (5.36 MB, 39 views)
peste is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 04:34 AM   #244
[email protected]
New Member
 
Join Date: May 2020
City & State: Chandigarh
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 12
Default Re: HP BIOS unlock tool

I have taken out wires from the chip.. can I do that without taking out the chip?
parag.thakkar.27@gmail.co is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 05:02 AM   #245
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 8,185
Default Re: HP BIOS unlock tool

Quote:
Originally Posted by [email protected] View Post
I have taken out

wires from the chip.. can I do that without taking out the chip?

if you do not remove the chip from the motherboard when reading or writing the bios chip you may have errors.

do not use the clip you will have errors ..

Last edited by peste; 05-09-2020 at 05:04 AM..
peste is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 05:12 AM   #246
[email protected]
New Member
 
Join Date: May 2020
City & State: Chandigarh
My Country: India
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 12
Default Re: HP BIOS unlock tool

I am not using a clip.. instead I have soldered the wires on the chip legs to 8 pin base which i have inserted in the programmer...I use this programmer for burning firmware in mcu...
parag.thakkar.27@gmail.co is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 12:04 PM   #247
pipo7169
Member
 
Join Date: May 2016
City & State: dallas Tx
My Country: usa
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 26
Default Re: HP BIOS unlock tool

should use it in both main and EC dump or only main one
pipo7169 is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 06:30 PM   #248
reessi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
City & State: sheffield
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 197
Default Re: HP BIOS unlock tool

Hi there, I could not get it to work on a HP Elitebook 745 G3. I dumped chip contents and used the unlocker to generate the unlocked file and wrote it back. Laptop still had the password so I used total commander to see what was changed and it appears to just be the already blank area at the beginning?

See attached pic if you could advise what I have done wrong please. I also attach the .bin files (rename from .zip, they are not zips.)


Many thanks.
Attached Images
File Type: jpg total.jpg (167.0 KB, 131 views)
Attached Files
File Type: zip HP 745 G3 Goarge mate Original.zip (8.00 MB, 30 views)
File Type: zip HP 745 G3 Goarge mate Original_unlocked.zip (8.00 MB, 18 views)
reessi is offline   Reply With Quote
Old 05-09-2020, 06:35 PM   #249
reessi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
City & State: sheffield
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 197
Default Re: HP BIOS unlock tool

Also how is the tool clearing the correct part, can I just do it myself in a hex editor?
reessi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 02:45 AM   #250
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: HP BIOS unlock tool

Seeing that you have an empty beginning and it modified the beginning, your dump was faulty. Did you verify when reading?
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 03:04 AM   #251
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 13,971
Default Re: HP BIOS unlock tool

Quote:
Originally Posted by reessi View Post
Hi there, I could not get it to work on a HP Elitebook 745 G3. I dumped chip contents and used the unlocker to generate the unlocked file and wrote it back. Laptop still had the password so I used total commander to see what was changed and it appears to just be the already blank area at the beginning?

See attached pic if you could advise what I have done wrong please. I also attach the .bin files (rename from .zip, they are not zips.)


Many thanks.
Will you please post proper zipped files next time. The total file size for both bin files zipped is 6.34 MB

.

Last edited by SMDFlea; 05-10-2020 at 03:08 AM..
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 05:26 AM   #252
reessi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
City & State: sheffield
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 197
Default Re: HP BIOS unlock tool

I un-soldered the chip with the hot air station, I took 2 copys from the chip, verified both with total commander as advised in this thread and wrote back the unlocked one and verified. The laptop posts fine with the unlocked version. Sorry for not zipping I thought it was a problem with the forum not letting me attach the file. Have I copied the correct chip U366 next to the bios battery. There is another at the other end of the board, U365. How can we know normally without a Schematic? See Pics. I could try the other one but I don't want to take un-neccessary risks unless I'm certain it is. The bios battery and its socket were already ripped off when I opened this laptop as well as the ram slot.
Many thanks.
Attached Images
File Type: jpg Img_1006.jpg (511.4 KB, 117 views)
File Type: jpg Img_1007.jpg (509.3 KB, 95 views)
File Type: jpg Img_1008.jpg (719.9 KB, 101 views)
reessi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 06:37 AM   #253
reessi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
City & State: sheffield
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 197
Default Re: HP BIOS unlock tool

I am going to try the other chip with is bigger 16mb, the one I did is 8mb. I will report back.
reessi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 07:13 AM   #254
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: HP BIOS unlock tool

If you don't want to take unnecessary risks, just ask before doing anything you are not sure of. It is always the bigger chip on HPs. So your first attempt was pointless.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 01:36 PM   #255
reessi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
City & State: sheffield
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 197
Default Re: HP BIOS unlock tool

Hurray, it worked, thanks to everyone and next time I won't jump to conclusions. What does the other chip do? Do you think I need to get it back off and write the original dump back. The changes are just in the blank section at the beginning as pictured above!

Cheers
reessi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 02:15 PM   #256
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: HP BIOS unlock tool

Probably wouldnt make any difference.
But I personally would put back original content, would only take a minute of my time.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 03:17 PM   #257
reessi
Senior Member
 
Join Date: Jan 2016
City & State: sheffield
My Country: uk
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 197
Default Re: HP BIOS unlock tool

Yeah I did that, but what is that chip for? Also I've been un-soldering them everytime. Can they be done in situ? I was afraid of the dumps being wrong and would be game over if I flashed back a bad copy!
reessi is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 05:19 PM   #258
Mechanicalbytes
Member
 
Join Date: Apr 2020
City & State: Scunthorpe
My Country: United Kingdom
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 26
Default Re: HP BIOS unlock tool

After trying Mazzif's bios tool a long time a go, I thought the newer HP's were unlockable.
HP 840 G3 Admin P/W removed
Big thanks to RethoricalChesse for a fantastic tool.
Mechanicalbytes is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2020, 10:53 PM   #259
RethoricalCheese
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2013
City & State: Tartu
My Country: Estonia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,571
Default Re: HP BIOS unlock tool

Quote:
Originally Posted by reessi View Post
Yeah I did that, but what is that chip for? Also I've been un-soldering them everytime. Can they be done in situ? I was afraid of the dumps being wrong and would be game over if I flashed back a bad copy!

They contain Intel microcode and some other stuff. Also a copy of DMI data.


You can solder wires to gold pads but if you have a hot air station, desoldering using that is always faster.


I have tried pogo-pins once but it didn't work then. Will try again some day.
RethoricalCheese is offline   Reply With Quote
Old 05-12-2020, 08:16 AM   #260
slaine
Member
 
Join Date: Feb 2020
City & State: wuerzburg
My Country: germany
Line Voltage: 240V 50hz
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 21
Default Re: HP BIOS unlock tool

Hello Everyone,

got a 15G6 - what a beast in today - sadly BIOS-PWd. Had no Luck with manual removing it nor with the unlocker tool. Maybe someone want to have a look at it and can help me out.

I found the usercred in the typical location but at reboot it seems to restore the settings. Intel ME is @ Version 12.0.45.1509 PMC is @ 300.2.11.1020 - maybe the put in an anti tamper protection?
Attached Files
File Type: zip 1.zip (12.65 MB, 30 views)
slaine is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2023
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 04:03 AM.
Did you find this forum helpful?