Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 02-02-2020, 06:54 AM   #1
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default ACER A314-32 bios needed

I need a working bios on ACER A314-32 DA0Z8GMB8D0 REV MODEL: Z8G please! the problem stuck on acer logo then shuts down and restart. go to bios menu there is no option can enable UEFI AND LEGACY option.I have attached the original corrupted bios, can someone fix this please
Attached Files
File Type: rar ACER A314-32 Z8G MAIN BACKUP.rar (4.15 MB, 352 views)

Last edited by Mulong2019; 02-02-2020 at 07:17 AM..
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 07:46 AM   #2
peste
Badcaps Veteran
 
Join Date: Dec 2016
City & State: CAMPINA
My Country: ROMANIA
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 6,308
Default Re: ACER A314-32 bios needed

try...
Attached Files
File Type: rar Acer 314-32.rar (3.87 MB, 416 views)
peste is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:11 AM   #3
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: ACER A314-32 bios needed

@peste i try your bios but still the same issue acer logo shows up then shuts off and restart, when i go to bios menu still no option to change uefi to legacy
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:15 AM   #4
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: ACER A314-32 bios needed

need help please
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:18 AM   #5
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,789
Default Re: ACER A314-32 bios needed

try this one,your win key included.


W 385000h
Attached Files
File Type: zip A314-32 1.15.BIN.zip (4.03 MB, 566 views)
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:39 AM   #6
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: ACER A314-32 bios needed

still the same issue secureboot on the bios menu cannot change
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:50 AM   #7
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: ACER A314-32 bios needed

anyone have a working bios on this the problem is turns on boots fine on acer logo then shuts off and restart but when i go to bios menu i cannot change the options on uefi to legacy it just disabled. here it is only showing
Attached Images
File Type: jpg IMG_6449.jpg (715.6 KB, 61 views)
File Type: jpg IMG_6450.jpg (465.2 KB, 47 views)

Last edited by Mulong2019; 02-02-2020 at 08:56 AM..
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:54 AM   #8
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,789
Default Re: ACER A314-32 bios needed

The bios i posted was extracted from acer bios update. There shouldn`t be any problem. Try bios setting with and without the hard drive
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 08:56 AM   #9
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: ACER A314-32 bios needed

already tried that without hard drive above picture showing
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 09:31 AM   #10
SMDFlea
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2018
City & State: York
My Country: UK
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 10,789
Default Re: ACER A314-32 bios needed

Post your EC backup .
SMDFlea is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 11:10 AM   #11
piernov
Super Moderator
 
Join Date: Jan 2016
City & State: Valbonne, 06
My Country: France
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 3,700
Default Re: ACER A314-32 bios needed

If you want to disable SecureBoot you may need to set a supervisor password and reboot. Or just leave it enabled and boot on an official Windows (7, 8 or 10 64-bit) media in UEFI mode.
__________________
OpenBoardView https://github.com/OpenBoardView/OpenBoardView
piernov is offline   Reply With Quote
Old 02-02-2020, 11:23 AM   #12
Vesko356
Sharp Shooter
 
Vesko356's Avatar
 
Join Date: Aug 2018
City & State: Sofia
My Country: Bulgaria
I'm a: Hobbyist Tech
Posts: 1,468
Default Re: ACER A314-32 bios needed

Quote:
Originally Posted by piernov View Post
If you want to disable SecureBoot you may need to set a supervisor password and reboot. Or just leave it enabled and boot on an official Windows (7, 8 or 10 64-bit) media in UEFI mode.
True, on some Acer models including this one if you want to change SecureBoot option, supervisor password must be enabled first.
Vesko356 is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2020, 05:47 PM   #13
Mulong2019
Badcaps Veteran
 
Join Date: Mar 2019
City & State: south luzon
My Country: quezon
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 848
Default Re: ACER A314-32 bios needed

problem solved burning uefi flash drive thanks all for the help
Mulong2019 is offline   Reply With Quote
Old 09-17-2020, 04:03 AM   #14
joeycuadr
New Member
 
Join Date: Jul 2016
City & State: naga city
My Country: phillipines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 4
Default Re: ACER A314-32 bios needed

EC backup A314-32 password problem
joeycuadr is offline   Reply With Quote
Old 10-08-2020, 09:45 PM   #15
aprilbg087
Member
 
Join Date: Feb 2018
City & State: alfonso lista ifugao
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 24
Default Re: ACER A314-32 bios needed

Quote:
Originally Posted by SMDFlea View Post
try this one,your win key included.


W 385000h
this works perfect
thank you
aprilbg087 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2020, 01:07 AM   #16
technician37
Member
 
Join Date: Aug 2018
City & State: batangas
My Country: philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 30
Default Re: ACER A314-32 bios needed

Quote:
Originally Posted by piernov View Post
If you want to disable SecureBoot you may need to set a supervisor password and reboot. Or just leave it enabled and boot on an official Windows (7, 8 or 10 64-bit) media in UEFI mode.
verywell said sir..
technician37 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2021, 08:00 AM   #17
tribalcore20
Member
 
Join Date: Jun 2020
City & State: Ifugao
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 63
Default Looking for bios bin acer 3 a314-32

Acer aspire 3 a314-32
Model no: N17Q4
Motherboard: DA0Z8GMB8F0 REV: F
tribalcore20 is offline   Reply With Quote
Old 02-05-2021, 08:11 AM   #18
piszpunta
Senior Member
 
Join Date: Jan 2019
City & State: warsaw
My Country: poland
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 162
Default Re: Looking for bios bin acer 3 a314-32

try
Attached Files
File Type: zip Aspire A314-32 N17Q4 18.3.12 OK.zip (4.04 MB, 301 views)
piszpunta is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2021, 06:40 AM   #19
tribalcore20
Member
 
Join Date: Jun 2020
City & State: Ifugao
My Country: Philippines
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 63
Default Re: Looking for bios bin acer 3 a314-32

Did not much id sir.
tribalcore20 is offline   Reply With Quote
Old 03-17-2021, 10:46 PM   #20
rudi.ssc
New Member
 
Join Date: Feb 2019
City & State: Siantar
My Country: Indonesia
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2
Default Re: Looking for bios bin acer 3 a314-32

is it work?
rudi.ssc is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 02:50 PM.
Did you find this forum helpful?