Badcaps.net Forum
Go Back   Badcaps Forums > Troubleshooting Hardware & Devices and Electronics Theory > Troubleshooting Laptops, Tablets, and Mobile Devices > BIOS Requests ONLY!
Register FAQ Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

 
Thread Tools Display Modes
Old 03-04-2022, 08:18 AM   #1
osman68i
Senior Member
 
Join Date: May 2015
City & State: Amersfoort
My Country: The Netherlands
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 134
Default Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

hello,

I have
Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th with a difficult problem.

everything like normal when installing a new fresh windows.

but the problem is in the first step of configuration.

when I skip the network connection there is no problem.
bu when connect to a network, laptop is automatic connecting to a compay.

laptop has no bios password.
i have change the serial number
i have program another bios with original ME.
i cant find the correct ME for this model

bu no luck.

i share the the backup.

can someone clear and rebuild the original bios?
Attached Files
File Type: zip Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th backup.zip (16.51 MB, 56 views)
osman68i is online now   Reply With Quote
Old 03-04-2022, 11:59 PM   #2
osman68i
Senior Member
 
Join Date: May 2015
City & State: Amersfoort
My Country: The Netherlands
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 134
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
hello,

I have
Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th with a difficult problem.

everything like normal when installing a new fresh windows.

but the problem is in the first step of configuration.

when I skip the network connection there is no problem.
bu when connect to a network, laptop is automatic connecting to a compay.

laptop has no bios password.
i have change the serial number
i have program another bios with original ME.
i cant find the correct ME for this model

bu no luck.

i share the the backup.

can someone clear and rebuild the original bios?
There is no computrace
osman68i is online now   Reply With Quote
Old 03-05-2022, 01:29 AM   #3
hoaca388
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2022
City & State: HCM
My Country: Viet Nam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,218
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
There is no computrace
Your serial number ? Your marchine type ?

Lenovo T14 nm-T14 Gen 1 (type 20S0, 20S1) .rar

Last edited by hoaca388; 03-05-2022 at 01:46 AM..
hoaca388 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 01:15 AM   #4
osman68i
Senior Member
 
Join Date: May 2015
City & State: Amersfoort
My Country: The Netherlands
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 134
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by hoaca388 View Post
Your serial number ? Your marchine type ?

Attachment 258016
Hi Hoaca,

I have tested this bios with same result.

I install new os.

when connect to a network, laptop is automatic connecting to a company.
osman68i is online now   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 01:24 AM   #5
hoaca388
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2022
City & State: HCM
My Country: Viet Nam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,218
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
Hi Hoaca,

I have tested this bios with same result.

I install new os.

when connect to a network, laptop is automatic connecting to a company.
Sorry, I have no other solution. Maybe the other one else will help you. Good luck.
hoaca388 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 02:00 AM   #6
imranromi
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2015
City & State: Rawalpindi
My Country: Pakistan
Line Voltage: 240Hz
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 1,277
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
hello,

I have
Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th with a difficult problem.

everything like normal when installing a new fresh windows.

but the problem is in the first step of configuration.

when I skip the network connection there is no problem.
bu when connect to a network, laptop is automatic connecting to a compay.

laptop has no bios password.
i have change the serial number
i have program another bios with original ME.
i cant find the correct ME for this model

bu no luck.

i share the the backup.

can someone clear and rebuild the original bios?
Its Mdm.
imranromi is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 03:01 AM   #7
osman68i
Senior Member
 
Join Date: May 2015
City & State: Amersfoort
My Country: The Netherlands
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 134
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by imranromi View Post
Its Mdm.
i have changed serial number.

abosulute software (antitheft) is permanently disabled.

imranromi how can i change the mac adres?
osman68i is online now   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 03:43 AM   #8
hoaca388
Badcaps Veteran
 
Join Date: Jan 2022
City & State: HCM
My Country: Viet Nam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 2,218
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
i have changed serial number.

Abosulute software (antitheft) is permanently disabled.

Imranromi how can i change the mac adres?
Mac1000.png

Mac200.png
hoaca388 is offline   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 04:49 AM   #9
osman68i
Senior Member
 
Join Date: May 2015
City & State: Amersfoort
My Country: The Netherlands
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 134
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by hoaca388 View Post
thank you hoaca,
I will try and let you know the result
osman68i is online now   Reply With Quote
Old 03-07-2022, 06:08 AM   #10
onizzbox
Banned
 
Join Date: Nov 2018
City & State: Rio de Janeiro
My Country: Brazil
I'm a: Professional Tech
Posts: 628
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
thank you hoaca,
I will try and let you know the result
@osman68i
Any results with changing mac address directly in BIOS?
onizzbox is offline   Reply With Quote
Old 03-08-2022, 12:51 AM   #11
osman68i
Senior Member
 
Join Date: May 2015
City & State: Amersfoort
My Country: The Netherlands
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 134
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

same result,

i think there is a part in the mec.
osman68i is online now   Reply With Quote
Old 03-08-2022, 10:47 PM   #12
msnessay
Senior Member
 
Join Date: Apr 2015
City & State: Step by Step
My Country: GRANDY
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 85
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by osman68i View Post
same result,

i think there is a part in the mec.
can you disable the wireless card in the bios setup and try usb stick wifi if you have

or doing JTAG and reprogram the MEC with Vertyanov

Last edited by msnessay; 03-08-2022 at 10:51 PM..
msnessay is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2022, 01:10 PM   #13
ibo
Member
 
Join Date: Oct 2019
City & State: ankara
My Country: turkey
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 38
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

You can try to put another wireless card if thats not help than rewrite Super IO chip.
ibo is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2022, 01:47 AM   #14
hunglaptop1102
Member
 
Join Date: Dec 2018
City & State: hà nội
My Country: viet nam
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 54
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

LENOVO t14 pass bios - how can anyone break through mec or through bios?
hunglaptop1102 is offline   Reply With Quote
Old 06-17-2022, 09:44 AM   #15
anhbanxoi
Member
 
Join Date: Sep 2021
City & State: Ho Chi Minh
My Country: VN
I'm a: Knowledge Seeker
Posts: 56
Default Re: Lenovo T14 nm-c931 1th gen intel 10th

Quote:
Originally Posted by hunglaptop1102 View Post
LENOVO t14 pass bios - how can anyone break through mec or through bios?
Clear password in MEC EEPROM
anhbanxoi is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump



Badcaps.net Technical Forums © 2003 - 2022
Powered by vBulletin ®
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All times are GMT -6. The time now is 08:06 AM.
Did you find this forum helpful?